homesitemapcontactA+

Wietteeltexperiment

Onafhankelijke adviescommissie voor wietteeltexperiment

Er komt een onafhankelijke adviescommissie van deskundigen en wetenschappers voor het experiment met gedoogd telen van wiet voor recreatief gebruik. Een onafhankelijke commissie van deskundigen en wetenschappers op het terrein van zorg, voedsel en waren, justitie, lokaal bestuur en internationaal recht.

Medicinale cannabisDe commissie gaat adviseren en wetenschappelijk ondersteunen bij de keuzes over de invulling, uitvoering en evaluatie van het experiment in de gesloten coffeeshopketen. Dat schrijven minister Bruins van Medische Zorg en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op 15/12 in een brief aan de Tweede Kamer.

Zes tot tien  gemeenten

Het experiment met gedoogde cannabisteelt voor recreatief gebruik wordt uitgevoerd in de gesloten coffeeshopketen in 6 tot 10 (middel)grote gemeenten. Het experiment zal in overleg met de betrokken partners – gemeenten, verslavingszorg,  politie en Openbaar Ministerie (OM) – worden vorm gegeven.

Het kabinet streeft ernaar het wetsvoorstel in het tweede kwartaal van 2018 in te dienen bij de Tweede Kamer. De ministers Bruins en Grapperhaus benadrukken dat het huidige coffeeshopbeleid gewoon van kracht blijft voor gemeenten die niet deelnemen aan het experiment. Cannabisteelt blijft illegaal als dat buiten het experiment valt of geen medische ontheffing op grond van de Opiumwet is afgegeven.

Bron; www.rijksoverheid.nl

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *