homesitemapcontactA+

Wisselen van zorgverzekeraar

Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar

Met nog 2,5 dag te gaan, is het aantal mensen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar dit jaar aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een rondgang bij vergelijkingssites.
Voorlichting zorgpolis

Volgens Pricewise ligt het aantal overstappers al ruim 25 procent hoger dan vorig jaar. Bij de website Geld.nl gaat het om een groei van 30 procent. Ook Independer zegt een stijging te zien, maar  noemt geen aantal. Vooral de laatste vier-vijf dagen van het jaar, zijn er veel overstappers.

Opvallend is dat de zogeheten restitutiepolis, waarbij verzekerden een volledige vergoeding krijgen en meer keuzevrijheid hebben tussen zorgaanbieders, “helemaal op zijn retour” is, zegt een woordvoerder van Independer. “Het lijkt erop dat mensen voor een lagere premie kiezen en meer risico’s nemen”. Ook de andere vergelijkers zien dat mensen “bewuster en scherper” keuzes maken.

Ruim 1 miljoen

Vorig jaar stapten ruim 1 miljoen verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt neer op 6,4 procent van alle verzekerden.

Uiterlijk 31 december moet de opzegging bij de oude zorgverzekeraar binnen zijn. Mensen hebben dan nog de hele maand januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bron: Skipr Redactie

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *