skip to Main Content

Detectie MS via elektronische neus

Detectie MS Via Elektronische Neus

Informatie over deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Detectie MS via een elektronische neus

In dit onderzoek wordt er gezocht of stoffen die in uitgeademde lucht zitten, kunnen helpen bij het stellen van de diagnose. Het doel van het onderzoek is uitzoeken of door met een elektronische neus te ruiken aan uitademingslucht, op een minder belastende en snellere manier MS aangetoond kan worden.

Sinds maart 2019 zijn we in het Medisch Spectrum Twente in Enschede (MST) gestart met dit wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek van MS. Het stellen van de diagnose MS kan een langdurig traject zijn.

Deelnemers met MS gezocht

Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met MS die gedurende 5 minuten willen in- en uitademen door een apparaat. Dit apparaat is een elektronische neus, die de lucht die wordt uitgeademd analyseert. Er zijn geen risico’s verbonden aan deelname aan dit onderzoek.

De uitleg over de meting en de meting zelf duren samen ongeveer 15 minuten. Naast bovengenoemde meting zullen wij een korte vragenlijst afnemen.

Ook gezonde proefpersonen

Naast mensen met MS is het ook van belang dat wij gezonde proefpersonen testen in ons onderzoek, zodat we de resultaten kunnen vergelijken van mensen die wel MS hebben met resultaten van mensen die geen MS hebben. Dit kan bijvoorbeeld een naaste (partner, kennis, vriend(in)) zijn van iemand bij wie MS is geconstateerd.

Interesse in deelname?

Mocht u interesse hebben in deelname aan dit onderzoek dan kunt u contact opnemen via het volgende emailadres: AR.Ettema@mst.nl.

 

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik zal wel graag willen mee werken aan een onderzoek
    maar dan moet het niet in moeilijke taal zijn
    wel toegankelijk voor blienden
    als ik een document krijg graag in worddokuent
    met vriendelijke groet anja mink

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top