homesitemapcontactA+

Medicinale cannabis gebruikers gezocht

Fp Oproepen

Bedrocan zoekt medicinale cannabis gebruikers voor testpanel

Bedrocan is op zoek naar patiënten die medicinale cannabis als medicijn gebruiken. Het bedrijf wil een nieuw ontwikkelde verdamper door patiënten zelf laten testen. Het doel van deze studie is om feedback te verzamelen over verschillende aspecten van het apparaat.

 Waarom dit onderzoek?

Bedrocan laat weten: wij hebben een verdamper ontwikkeld waarmee onze medicinale cannabisproducten op een veilige manier geïnhaleerd kunnen worden. De producten van Bedrocan zijn sinds 2003 op doktersrecept verkrijgbaar in de Nederlandse apotheken.

De verdamper komt binnenkort als medisch hulpmiddel op de Europese markt. De verdamper is uitsluitend bedoeld voor patiënten die medicinale cannabis voorgeschreven hebben gekregen door hun behandeld arts. Het is dus geen verdamper voor recreatieve cannabis, die verkrijgbaar is in de Nederlandse coffeeshops.

Het doel van deze studie is om feedback te verzamelen over verschillende aspecten van het apparaat.

Wie kunnen er mee doen?

De studie is uitsluitend bedoeld voor patiënten die medicinale cannabis van Bedrocan als medicijn gebruiken. Deze dient voorgeschreven te zijn door een huisarts of specialist. Belangrijk is dat u minimaal een half jaar ervaring heeft met het gebruik van cannabis als medicijn. U hoeft geen ervaring te hebben met het gebruik van verdampers. Verder is het van belang dat u beschikt over een computer met internetaansluiting.

Aan dit onderzoek doen minimaal 20 mannelijke en vrouwelijke patiënten met uiteenlopende aandoeningen mee. De leeftijdsopbouw is variabel, maar de deelnemer dient in ieder geval 18 jaar of ouder te zijn.

Uitgesloten van deelname zijn patiënten die:

  • een erfelijke aanleg hebben voor psychoses
  • nu of in het verleden verslaafd zijn geweest aan cannabis of andere vormen van drugs
  • hart- en vaatziekten hebben (angina, perifere vaatziekte, cerebrovasculaire ziekte, aritmieën)
  • aan een ademhalingsziekte lijden
  • zwanger zijn, van plan zijn om zwanger te worden of borstvoeding geven
    Let op: U krijgt vooraf geen medische keuring of u geschikt bent om mee te doen.

De studieopzet

Het onderzoek bestaat uit twee delen:

  • Gebruik verdamper
  • Online enquête

Het testen van de verdamper vindt gewoon thuis plaats, zonder persoonlijke begeleiding. U krijgt de verdamper met een uitgebreide handleiding thuis gestuurd.

Ontvang ik een vergoeding voor het onderzoek?

U ontvangt geen geldelijke vergoeding voor deelname. Na afloop van de studie mag u de verdamper houden. Deze hoeft u niet terug te sturen.

Hoe kan ik me opgeven?

U beslist zelf of u meedoet aan het onderzoek. Deelname is vrijwillig. Als u na het lezen van deze informatie besluit om mee te doen, stuurt u een email naar bedromedic@bedrocan.com.

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *