skip to Main Content

MS en somber?

MS En Somber?

MS en somber? Geef je op voor het Minder Zorgen onderzoek!

Sommige mensen met MS kunnen zich langere tijd somber of verdrietig voelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat een 5-weekse online zelfhulp cursus kan helpen.

cognitieve gedragstherapie voor MS-gerelateerde vermoeidheid (e-trefams studie)Deze cursus, waarin deelnemers leren hoe ze hun sombere stemming, problemen en zorgen kunnen aanpakken, kan helpen om weer grip te krijgen op het leven.

Voor een MRI onderzoek van het MS centrum Amsterdam en GGZinGeest naar het effect van deze cursus op somberheid en de hersenen, zijn wij op zoek naar mensen van 18 jaar en ouder met de diagnose MS (langer dan 3 maanden geleden gesteld) die last hebben van somberheidsklachten.

Meer info?

Voor meer informatie en eventuele deelname aan het onderzoek kunt u mailen naar minderzorgen@ggzingeest.nl. Contact persoon/uitvoerend onderzoeker is Dr. Hanneke Hulst.

Interesse in andere lopende onderzoeken waar je aan mee kan doen? www.msweb.nl/actueel/oproepen/

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Na 10jaar vechten tegen een burn-out en psychische klachten want zo moe, bleek het al op een scan meer dan 10 jaar geleden ms te zijn geweest en heb ik dat nooit te horen gekregen. Nu weet ik sinds november dat het ms is en heel mijn stemming is somber en weg vechtlust want gaat niet over.
    Ik zou er graag op een gekleurde manier naar willen leren kijken dus heb zeker interesse hierin.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hou mij via e-mail op de hoogte van .

Back To Top