skip to Main Content

Onderzoek naar kwaliteit van leven

Onderzoek Naar Kwaliteit Van Leven

Onderzoek naar kwaliteit van leven

Een onderdeel van het Optogenerapy project is onderzoek doen naar de kwaliteit van leven bij mensen met MS en zoekt deelnemers die een kwaliteit van leven vragenlijst willen invullen.

Omschrijving project

Een onderdeel van het Optogenerapy project is onderzoek doen naar de kwaliteit van leven bij mensen met MS en zoekt deelnemers die een kwaliteit van leven vragenlijst willen invullen.Het Optogenerapy project ontwikkelt een nieuw medisch implantaat wat zorgt voor een gecontroleerde afgifte van het geneesmiddel interferon beta in het lichaam.

Ons doel is door middel van de implantaat de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Verder beogen wij een hogere effectiviteit van het medicijn, minder bijwerkingen en lagere ziektekosten.

Doel onderzoek

Om inzicht te krijgen in de potentiele impact van de implantaat op kwaliteit van leven, is het belangrijk om de huidige kwaliteit van leven van mensen met MS te meten. Dit doen wij aan de hand van een vragenlijst die bestaat uit algemene vragen over uw ziekte, uw behandeling, uw gezondheidstoestand en kwaliteit van leven. Het invullen van deze vragenlijst zal ongeveer 15 à 20 minuten duren.

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen aan dit onderzoek als u de diagnose MS heeft en 18 jaar of ouder bent.

Interesse?

U kunt er voor kiezen om direct naar de Optogenerapy website te gaan, en daar de vragenlijst in te vullen: optogenerapy.eu/nl/ms-patienten-onderzoek/. Voor meer informatie en deelname aan het onderzoek kunt u ook mailen naar de hoofdonderzoeker Laurenske Visser, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, l.a.visser@eshpm.eur.nl.

Meer informatie?

Meer informatie over het Optogenerapy project kunt u vinden op optogenerapy.eu/about-optogenerapy/.

Het project wordt gefinancierd vanuit de Europese Unie Horizon 2020 onderzoek en innovatie programma, onder vermelding van grant agreement No 720694.

Dit bericht heeft 0 reacties
Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top