Hulpmiddelen

Bij Incontinentie Naar De Apotheek

Bij incontinentie naar de apotheek

Veel mensen met MS hebben moeite hun plas op te houden. Zij tobben met incontinentie van urine. Deze keer, in het kader van onze serie over hulpmiddelen, wat praktische oplossingen en hoe ze te bewerkstelligen.
Lees meer
Design: Bruikbaar En Mooi

Design: bruikbaar en mooi

Design is overal om ons heen. Alles is vormgegeven: meubels, kleding, de auto, je waterkoker, de wc-rolhouder en het eierdopje. In de vormgeving van een product komen de elementen bruikbaarheid en uiterlijk samen. En vooral het uiterlijk van de dingen is belangrijk om ons over te halen tot de aankoop ervan: ook al heb je eierdopjes in de kast; een stel mooiere is verleidelijk.
Lees meer
De Zoom: Handig Voor Een Mens Met MS?

De Zoom: handig voor een mens met MS?

Struinend op internet kwam ik uit bij een nieuw vervoermiddel: De Zoom, sinds juni 2013 op de Nederlandse markt. Het is een laag stoer karretje met flinke profielbanden, speciaal ontworpen om van de gebaande paden af te rijden.
Lees meer
De Pakpaal

De Pakpaal

Ieder mens gebruikt hulpmiddelen. Een minister heeft een auto met chauffeur, de CEO van een multinational een heel team en een mens met MS? MSzien interviewt een ervaren gebruikster, Annelena, over de telkens terugkerende zoektocht naar een volgend hulpmiddel; MSzien juni 2013
Lees meer
Hoe Toegankelijk Is Den Haag?

Hoe toegankelijk is Den Haag?

Stel, je wilt een dag of weekend naar Den Haag en je zit in een rolstoel. Je wilt van tevoren uitzoeken welke plekken goed bereikbaar zijn en welke je beter kunt vermijden. Waar vind je die informatie? In Den Haag heeft men daar iets voor bedacht: de Toegankelijkheidsgids.
Lees meer
Bijzondere Rolstoelen

Bijzondere rolstoelen

Een paar decennia geleden zou niemand gedacht hebben dat je aan een rolstoel nog iets kunt toevoegen. Je kreeg van de kruisvereniging een zwaar monster van donkerblauw plastic en roestvrij staal, dat, als je geluk had, redelijk rechtdoor wilde rijden. De volgende rolstoelen waren zwart en lichtgewicht. Toen kwamen de sportrolstoele...
Lees meer

Omschrijving

Veel mensen denken bij MS direct aan een rolstoel. Ten onrechte, want tien jaar na de diagnose kan tachtig procent van de mensen met MS nog lopen. Alle begin is moeilijk. Ook de keuze om hulpmiddelen in je leven toe te laten. Wie gaat voor zijn plezier een scootmobiel uitkiezen? Wie kan beugels in de WC als versiering zien? Maar als je eenmaal een besluit hebt genomen dan kunnen hulpmiddelen je een stuk vrijheid teruggeven.
Lees hiernaast meer over hulpmiddelen. Wil jij je goede of slechte ervaringen met ons delen, mail dan naar redactie@msweb.nl.