http://www.msweb.nl
MS online spreekuur

Ga terug   MSweb forum > MS Zorgprofessionals > MS online spreekuur

Mededelingen

Topic gesloten
 
Topictools Weergave
Oud 26 februari 2017, 15:29   #1
MSweb
Deelnemer
 
Geregistreerd: sep 2007
Berichten: 110
Standaard MS online spreekuur; uitleg en spelregels (28/8/2017)

Binnen het MS online spreekuur krijg je de mogelijkheid jouw zorgvraag voor te leggen aan zorgprofessionals. Denk daarbij o.a. aan een neuroloog, MS verpleegkundige, psycholoog, ergotherapeut en fysiotherapeut.

Deze zorgprofessionals zijn aangesloten bij MS Zorg Nederland, een unieke samenwerking van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten.

Op deze manier willen we je voorzien van kwalitatief goede informatie, wat je kan helpen in je eigen zorgproces.

Het MS online spreekuur is, net als de rest van het forum, openbaar toegankelijk. Iedereen kan meelezen, alleen deelnemers kunnen berichten plaatsen.

Kijk voor uitgebreide informatie over MS Zorg Nederland op www.mszorgnederland.nl.

Spelregels

Om het MS online spreekuur zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we een aantal spelregels opgesteld:

- Om een vraag te stellen, open je een nieuw topic. Je kunt per topic over één onderwerp een vraag stellen

- Om voor de zorgprofessionals het overzicht duidelijk te houden, kies je voor je topic bij het onderwerp de zorgprofessional voor wie de vraag bedoeld is

- Per week zijn er 1 of 2 zorgprofessional(s) actief. Heb je een vraag aan een andere zorgprofessional, dan verzoeken we je deze pas te stellen als die zorgprofessional aan het woord is

- Kies bij het starten van een topic het voorvoegsel van de zorgprofessional voor wie de vraag bedoeld is. Het voorvoegsel 'Informatie' is alleen bedoeld voor de coördinator, moderatoren en/of beheerder. Niet voor algemene vragen.

- Kijk even of jouw vraag recent nog gesteld is en of je aan de antwoorden die toen gegeven zijn genoeg hebt, of dat je toch meer informatie zoekt. Zet dan liefst ook even een linkje naar het eerdere topic in je vraag. Kijk ook even in het 'archief' om te zien of daar jouw vraag al ooit is beantwoord.

- Zet niet alleen een verhaaltje of opmerking neer, maar stel een duidelijke vraag.

- Zorg dat de titel van je topic duidelijk is. De zorgprofessional en andere lezers zien dan gelijk waar het om gaat en het vergemakkelijkt het zoeken.

- Je mag alles vragen, maar houdt er rekening mee dat de zorgprofessional niet beschikt over persoonlijke dossierkennis. Daardoor kan hij/zij wellicht je vraag niet (direct) volledig beantwoorden.

- Hou er echter rekening mee dat ook een arts/zorgprofessional via een beeldscherm niet in staat is een diagnose te stellen.

- Je krijgt één op één antwoord van een zorgprofessional. Het streven is binnen drie werkdagen. Hou er rekening mee dat als je op de laatste vrijdag van een periode een vraag stelt, je het risico loopt dat deze ivm het daaropvolgende weekend niet tijdig gezien wordt door de zorgprofessional

- Dit forum is geen vervanging van het reguliere consult.

- Om het voor alle partijen zo overzichtelijk mogelijk te houden is de optie "privé-berichten" uitgeschakeld.

- De chat vindt plaats tussen jou als vraagsteller en de zorgprofessional. Andere deelnemers kunnen alléén meelezen, niet meeschrijven.

- Verder praten of meepraten over een onderwerp met mede-forummers mag. Dat kan door een topic over dat onderwerp te openen op een van de fora van Lijf&Leden.

- De moderatoren verplaatsen oude topics periodiek naar het MS online spreekuur - archief. Hier kun je niet meer reageren, maar kan iedereen wel alles teruglezen.

Voor praktische of technische vragen over dit nieuwe forumonderdeel kunnen jullie terecht in dit topic

Wil je weten wat de zorgprofessionals binnen een bepaalde discipline zouden kunnen betekenen, kijk dan eens op de site van MS Zorg Nederland
__________________
Met vriendelijke groet,
Redactie MSweb


Laatst gewijzigd door MS Basher : 1 september 2017 om 15:19
MSweb is offline  
Topic gesloten

Topictools
Weergave

Forumnavigatie


Forumsoftware: vBulletin, versie 3.8.8 Beta 2, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.