http://www.msweb.nl
MS online spreekuur

Ga terug   MSweb forum > MS Zorgprofessionals > MS online spreekuur

Mededelingen

Reageer
 
Topictools Weergave
Oud 31 januari 2016, 21:49   #1
MS Zorg NL
CoŲrdinator
 
Geregistreerd: dec 2015
Berichten: 3
Standaard Voorlopig rooster & aankondiging zorgprofessionals

Hieronder vinden jullie een overzicht van de disciplines die de komende weken aan bod zullen komen. Dit is wel onder voorbehoud van wijzigingen.

DisciplineZorgprofessionalPeriode
Revalidatie artsDia Pernotheel januari 2018
ErgotherapeutAnja Schoutenheel januari 2018
PsycholoogEveline van Egeraatheel januari 2018
LogopedistAns Schalksheel januari 2018
FysiotherapeutAlbert de Jongheel januari 2018


Wil je weten wat de zorgprofessionals binnen een bepaalde discipline zouden kunnen betekenen, kijk dan eens op de site van MS Zorg Nederland
__________________

Lees ook goed de uitleg en spelregels, deze kunnen veranderen.

Laatst gewijzigd door MS Zorg NL : 31 december 2017 om 16:09
MS Zorg NL is offline   Reageren met citaat
Oud 1 oktober 2017, 08:17   #2
MS Zorg NL
CoŲrdinator
 
Geregistreerd: dec 2015
Berichten: 3
Standaard TEAM van actieve zorgprofessionals in de maand januari 2018

Dia Pernot werkzaam als revalidatie arts bij het Laurentius Ziekenhuis.

Een revalidatiearts is de medisch specialist die mensen met beperkingen in het functioneren ten gevolge van een aandoening (bijvoorbeeld MS) of ongeluk begeleidt. Door deze beperkingen wordt het normale dagelijkse leven bemoeilijkt. Het doel van de revalidatie is om mensen die af-hankelijk zijn geworden door de beperkingen zelfstandiger te maken, zodat patiŽnten zich zo veel mogelijk zelf kunnen redden. Een belangrijk streven is dan ook naar zelfredzaamheid en zelfstan-digheid. Hierbij zijn de beperkingen van een ziekte van het bewegingsapparaat het uitgangspunt en niet een specifieke aandoening. Met specialistische revalidatiekennis kan een revalidatiearts helpen de impact van de aandoening op het leven te verkleinen en de patiŽnt of zijn sociale omge-ving met de restbeperkingen te leren omgaan, om zo een betere kwaliteit van leven te bewerk-stelligen.


Albert de Jong werkzaam als fysiotherapeut bij De Jong en Vitaal Ė Centrum voor Fysiotherapie.Regelmatig bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar soms wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. Fysiotherapie streeft naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliŽnt zolang mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren.
De fysiotherapeut of oefentherapeut kan helpen als bewegen lastig wordt, maar heeft ook een rol bij het optimaliseren van het dagelijks bewegen. Voor MS-patiŽnten die (tijdelijk) aan een rolstoel of bed gebonden zijn, biedt de fysiotherapeut specifieke behandelingen.


Anja Schouten werkzaam als ergotherapeut bij de Zorggroep, EBC Camillus.Een ergotherapeut is een paramedische zorgverlener, die mensen met een ziekte of beperking helpt om zoveel mogelijk de regie over het eigen leven te houden en te blijven doen wat belangrijk voor hen is. Hij of zij kan u ook helpen om geschikte hulpmiddelen uit te zoeken. Heeft u vragen in het gebied van dagelijkse beperkingen in en om huis, betreffende werk etc. kunt u bij deze deskundige terecht.


Eveline van Egeraat werkzaam als psycholoog bij revalidatiecentrum Sint Maartenskliniek.

De diagnose multiple sclerose kan een zeer grote impact hebben op zowel de patiŽnt als diens directe omgeving. Mensen worden geconfronteerd met een chronische ziekte die ook nog eens een onvoorspelbaar beloop kent. Hierdoor wordt er een groot beroep gedaan op de psychische copingstrategieŽn. Niet alleen ten tijde van de diagnosestelling maar ook later in het proces. Er kunnen telkens nieuwe aanpassingen nodig zijn of verlieservaringen optreden. Hulp van een ervaren psycholoog kan daarom uitermate welkom zijn ter ondersteuning van cliŽnt en directe omgeving.


Ans Schalks werkzaam als logopedist bij Logopediepraktijk Esther van de Heuvel.Multiple sclerose kan een negatieve invloed hebben op spraak en communicatie, waardoor het voor de patiŽnt moeilijk wordt om zich te uiten. Ook problemen met kauwen en slikken komen voor. Dit kan zeer hinderlijk zijn en leiden tot gevaarlijke situaties zoals longontstekingen. De kwaliteit van leven kan door dit soort klachten sterk verminderen. De logopedist is niet in staat om de klachten helemaal weg te nemen, maar kan ze door behandeling en begeleiding wel beperken.
Het is belangrijk dat de logopedist in een vroeg stadium betrokken raakt bij de patiŽnt. Vaak verergeren klachten in een later stadium, en dan wordt het moeilijker om de gevolgen te beperken. Daarnaast kunnen eventuele cognitieve problemen die in een later stadium optreden de leerbaarheid van de cliŽnt negatief beÔnvloeden. De logopedist hecht bij de behandeling veel waarde aan de rol van de directe omgeving binnen de logopedische therapie.
__________________

Lees ook goed de uitleg en spelregels, deze kunnen veranderen.

Laatst gewijzigd door MS Zorg NL : 31 december 2017 om 16:40
MS Zorg NL is offline   Reageren met citaat
Reageer

Topictools
Weergave

Forumnavigatie


Forumsoftware: vBulletin, versie 3.8.8 Beta 2, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.