http://www.msweb.nl
MS online spreekuur

Ga terug   MSweb forum > MS Zorgprofessionals > MS online spreekuur

Mededelingen

Reageer
 
Topictools Weergave
Oud 31 januari 2016, 21:49   #1
MS Zorg NL
CoŲrdinator
 
Geregistreerd: dec 2015
Berichten: 3
Standaard Voorlopig rooster & aankondiging zorgprofessionals

Hieronder vinden jullie een overzicht van de disciplines die de komende weken aan bod zullen komen. Dit is wel onder voorbehoud van wijzigingen.

DisciplineZorgprofessionalPeriode
NeuroloogRoger Griens1 - 13 november 2017
MS verpleegkundigeIlona de Beer6 - 24 november 2017
ErgotherapeutAnke Slenders1 - 30 november 2017
PsycholoogNatascha Hondebrink1 - 30 november 2017
LogopedistDorieke Vogels1 - 13 november 2017
FysiotherapeutSabine Wennekers1 - 30 november 2017
DietistCorine Helfrich1 - 30 november 2017


Wil je weten wat de zorgprofessionals binnen een bepaalde discipline zouden kunnen betekenen, kijk dan eens op de site van MS Zorg Nederland
__________________

Lees ook goed de uitleg en spelregels, deze kunnen veranderen.

Laatst gewijzigd door MS Zorg NL : 6 november 2017 om 11:56
MS Zorg NL is offline   Reageren met citaat
Oud 1 oktober 2017, 08:17   #2
MS Zorg NL
CoŲrdinator
 
Geregistreerd: dec 2015
Berichten: 3
Standaard TEAM van actieve zorgprofessionals in de maand november 2017

Ilona de Beer werkzaam als MS verpleegkundige bij Alrijne Ziekenhuis.

Een MS verpleegkundige is een belangrijke aanvulling op het bezoek aan de neuroloog. De neuroloog onderzoekt en behandelt mensen met MS op medisch terrein. De MS verpleegkundige biedt begeleiding aan revalidanten met de ziekte Multiple Sclerose, door middel van individuele gesprekken. Themaís die hierbij aan de orde kunnen komen zijn: informatie over het ziektebeeld, zelfzorg, lichamelijke problemen zoals problemen met de mictie/ontlasting en seksualiteit, maar ook onderwerpen als omgaan met de ziekte, therapietrouw en vermoeidheid kunnen worden besproken.


Roger Griens werkzaam als neuroloog bij Laurentius Ziekenhuis Roermond.

MS is een ziekte van de hersenen en het ruggenmerg, die vooral bij jonge volwassenen voorkomt. In de eerste jaren komen de verschijnselen vaak in aanvallen, ook wel Schub of relapse genoemd, die geheel of gedeeltelijk herstellen. Als de ziekte langer bestaat, merken de meeste patiŽnten dat de aanvallen minder vaak komen of wegblijven, maar dat er een geleidelijke toename van ver-schijnselen ontstaat zonder herstel. Hoe dit zich bij ťťn bepaalde persoon zal ontwikkelen, is niet te voorspellen. De centrale behandelaar bij MS is de neuroloog


Sabine Wennekers werkzaam als fysiotherapeut bij VitaalPlus Fysiotherapie.

Regelmatig bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar soms wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. Fysiotherapie streeft naar het optimaliseren van de functies van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat de cliŽnt zolang mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren.
De fysiotherapeut of oefentherapeut kan helpen als bewegen lastig wordt, maar heeft ook een rol bij het optimaliseren van het dagelijks bewegen. Voor MS-patiŽnten die (tijdelijk) aan een rolstoel of bed gebonden zijn, biedt de fysiotherapeut specifieke behandelingen.


Anke Slenders werkzaam als ergotherapeut bij Ergotherapie Midden Limburg.Een ergotherapeut is een paramedische zorgverlener, die mensen met een ziekte of beperking helpt om zoveel mogelijk de regie over het eigen leven te houden en te blijven doen wat belangrijk voor hen is. Hij of zij kan u ook helpen om geschikte hulpmiddelen uit te zoeken. Heeft u vragen in het gebied van dagelijkse beperkingen in en om huis, betreffende werk etc. kunt u bij deze deskundige terecht.


Natascha Hondebrink werkzaam als psycholoog bij Psychologenpraktijk Hondebrink.De diagnose multiple sclerose kan een zeer grote impact hebben op zowel de patiŽnt als diens directe omgeving. Mensen worden geconfronteerd met een chronische ziekte die ook nog eens een onvoorspelbaar beloop kent. Hierdoor wordt er een groot beroep gedaan op de psychische copingstrategieŽn. Niet alleen ten tijde van de diagnosestelling maar ook later in het proces. Er kunnen telkens nieuwe aanpassingen nodig zijn of verlieservaringen optreden. Hulp van een ervaren psycholoog kan daarom uitermate welkom zijn ter ondersteuning van cliŽnt en directe omgeving.


Dorieke Vogels werkzaam als logopedist bij Logopediepraktijk S. de Ruijter-ZufangMultiple sclerose kan een negatieve invloed hebben op spraak en communicatie, waardoor het voor de patiŽnt moeilijk wordt om zich te uiten. Ook problemen met kauwen en slikken komen voor. Dit kan zeer hinderlijk zijn en leiden tot gevaarlijke situaties zoals longontstekingen. De kwaliteit van leven kan door dit soort klachten sterk verminderen. De logopedist is niet in staat om de klachten helemaal weg te nemen, maar kan ze door behandeling en begeleiding wel beperken.
Het is belangrijk dat de logopedist in een vroeg stadium betrokken raakt bij de patiŽnt. Vaak verergeren klachten in een later stadium, en dan wordt het moeilijker om de gevolgen te beperken. Daarnaast kunnen eventuele cognitieve problemen die in een later stadium optreden de leerbaarheid van de cliŽnt negatief beÔnvloeden. De logopedist hecht bij de behandeling veel waarde aan de rol van de directe omgeving binnen de logopedische therapie.


Corine Helfrich werkzaam als diŽtist bij de SIZA Zorggroep en in haar eigen 1e lijns praktijk

Een goed gewicht houden is voor veel mensen met multiple sclerose een probleem. Klachten als vermoeidheid, kauw- en slikproblemen of een gebrek aan eetlust kunnen ervoor zorgen dat u on-gewild afvalt. U kunt ook aankomen met het risico op overgewicht. Dat gebeurt door minder be-weging, medicijnen of als u uit verveling meer gaat eten. Ook maag- darmklachten komen veel voor bij mensen met MS. Dit kan zich uiten in obstipatie of diarree of een combinatie ervan. Ook het niet goed op kunnen houden van de ontlasting is een regelmatig voorkomende klacht. Bij dit soort MS-klachten kan het nodig zijn anders te gaan eten. De voeding op een goede manier aanpassen is vaak ingewikkeld. De diŽtist kan hierin goede persoonlijke adviezen over geven.
__________________

Lees ook goed de uitleg en spelregels, deze kunnen veranderen.

Laatst gewijzigd door MS Zorg NL : 31 oktober 2017 om 11:17
MS Zorg NL is offline   Reageren met citaat
Reageer

Topictools
Weergave

Forumnavigatie


Forumsoftware: vBulletin, versie 3.8.8 Beta 2, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.