Cognitie Stimuleren Bij PPMS

Cognitie stimuleren bij PPMS

Primaire progressieve MS heeft niet alleen invloed op de mobiliteit. Mensen met PP MS kunnen ook problemen krijgen met hun cognitie. In dit artikel enkele tips voor verbetering van de cognitie.
Gezond Brein Bij MS

Gezond brein bij MS

Brain health: een handboek voor mensen met MS. Het doel van dit handboek is een informatiebron om mensen met MS te helpen begrijpen hoe ze hun hersenen zo gezond mogelijk kunnen houden en hoe ze aan zorgverleners kunnen vragen de hoogst mogelijke zorgstandaard te leveren.
MS Kognition: Versterk Je Vaardigheden

MS Kognition: versterk je vaardigheden

Uit studies blijkt dat ongeveer 45-65% van de mensen met MS met cognitieve problemen kampt. Op de website van de Duitse MS Vereniging vind je verschillende oefeningen om je cognitie te trainen. Oefeningen op het gebied van aandacht, geheugen en uitvoerende taken.
MS En Cognitie

MS en Cognitie

Mensen met MS hebben vaak de volgende klachten: verminderde concentratie, problemen met korte termijn geheugen, moeilijkheden bij plannen/ organiseren en woordvindingsmoeilijkheden. 40-60 % van de mensen met MS krijgt binnen hun ziekteverloop te kampen met cognitieve problemen.