homesitemapcontactA+

Blog Anouk

Verlengsnoer

Verlengsnoer

Van kinds af aan al vond ik humor zo’n mooi medium. Een prachtig smeermiddel, eigenlijk. Het werkt bij het contact maken, bij het relativeren van grootheden en het verbinden van mensen en hun soms geknevelde zielen.
Lees meer
  • 12-04-2017
Ontmoeten

Ontmoeten

Sociale media zijn het ultramoderne 'contactloos betalen' van je sociale verplichtingen. Je hebt contact maar het is vrijwel moeiteloos. Ook het aangaan van nieuwe contacten gaat vrijwel moeiteloos.
Lees meer
  • 27-02-2017
Gepland

Gepland

Laatst bezochten we de Intratuin in een dorp hier vlakbij. Manlief in de rolstoel, en ik duwen. Gelukkig was er een lift naar de verdieping waar de artikelen verkocht werden die wij zochten. De lift was onhandig, want de deur moet worden opengehouden terwijl ik die loodzware rolstoel duwde.
Lees meer
  • 16-01-2017
Met Andere Woorden

Met andere woorden

Terugdenkend aan het verloop van zijn gezondheid in de jaren ervoor, kon het vrijwel niet anders dan progressief zijn. De neuroloog probeerde me nog te verzekeren van het feit dat je dat echt niet kan weten in zo'n vroeg stadium. Ik wist het echter zeker.
Lees meer
  • 05-12-2016
2100 Dagen

2100 dagen

Er is veel veranderd door die MS in ons leven. We hebben al heel wat aanpassingen gedaan en van veel aanpassingen zijn we ons al niet eens meer bewust.
Lees meer
  • 14-11-2016
ToekoMSt

ToekoMSt

Tot mijn eigen grote verbazing, moet ik concluderen dat ik het moeilijk vind om de verdrietige fase van René’s diagnose steeds verder achter ons te laten. Idioot lijkt het, en ik ben eigenlijk met stomheid geslagen door die gedachten. Het lijkt wel of er een soort vertrouwdheid is gekomen met het verdriet!
Lees meer
  • 24-10-2016