Blog Floris

Mijn Laatste Blog

Mijn laatste blog

Soms heeft mijn vrouw op zondagmiddag geen energie meer om, bijvoorbeeld, een rondje te fietsen. Dan fiets ik samen met mijn dochter achterop een rondje door ons dorp. Maar zoals het fietsen mij geen moeite kost, zo kost het mij wel moeite en energie om een goed verhaal te schrijven.
Lees Meer
 • 21/08/2017
Gesprek Met De Neuroloog

Gesprek met de neuroloog

Twee weken geleden had mijn vrouw een gesprek met de neuroloog naar aanleiding van de MRI-scan. De MRI-scan was gepland omdat zij gebruik maakt van Aubagio. De MRI-scan had weer een 'spannend' voortraject. Mijn vrouw vindt die scan gewoon heel vervelend. Vooral de weg er naar toe.
Lees Meer
 • 31/07/2017
Wandelen 2.0

Wandelen 2.0

Afgelopen weken waren wij op vakantie in de Eifel, Duitsland. Een geweldig mooi gebied welke mij deed herinneren aan Zwitserland. De Eifelse heuvels zagen er net zo mooi en soms imposant uit als de Zwitserse Alpen.
Lees Meer
 • 10/07/2017
Negatieve Gedachtes

Negatieve gedachtes

Het is alweer een tijd geleden dat ik schreef over de negatieve kant van MS. Een schub bijvoorbeeld. In de zomer van 2015 heeft mijn vrouw haar laatste schub gehad....
Lees Meer
 • 19/06/2017
Platform MS – Van Idee Naar Platform

Platform MS – van idee naar platform

In maart 2016 komt het eerste verhaal online op www.platform.ms. 'Hello World'. Weken voordat dit bericht online kwam, was ik aan het nadenken over het doel van Platform MS. Wat én wie wil ik bereiken? In eerste instantie had ik het idee om de site op te zetten voor partners van MS'ers.
Lees Meer
 • 08/05/2017
Verrassing!

Verrassing!

Mijn vrouw heeft al een poosje pijn in haar hiel (hielspoor), onderrug en nek. Of het MS gerelateerd is durf ik helaas niet te zeggen. Feit is wel dat ze pijn heeft. En als ik iets enorm vervelend vind, dan is het als mijn geliefde pijn heeft. Gelukkig is zij er minder emotioneel onder en doet 'gewoon' haar ding.
Lees Meer
 • 17/04/2017
Achteruitgang

Achteruitgang

Floris partner heeft MS. Voor MSweb schrijft Floris een Blog. "Afgelopen weekend hebben we er veel over gesproken. Achteruitgang. Hoe? Wanneer? We weten het niet. Aanleiding is een doof gevoel in haar kont en pijn in haar onderrug...."
Lees Meer
 • 27/03/2017
Naar Lissabon!

Naar Lissabon!

Daar staat ze dan. Mijn vrouw. In Lissabon. Tijdens een congres. Op een podium. 270 man in de zaal. Ze begint te spreken. In het Engels. Over haar leven met MS. Hoe de eerste verschijnselen van MS begonnen. Hoe de gesprekken volgden met de neuroloog.
Lees Meer
 • 06/03/2017
Lieve Lieverd

Lieve lieverd

Lieve lieverd, deze brief schrijf ik aan jou. Sinds juni 2012 zijn wij samen en sinds maart 2013 weten we dat jij de diagnose MS hebt. Die beginperiode was zwaar. Een tijd van besef, praten en accepteren.
Lees Meer
 • 13/02/2017
 • 1
 • 2