homesitemapcontactA+

Blog Gisèle

Da’s Logisch!

Da’s logisch!

“En wijffie, hoe gaat het ermee?”, is een vraag die redelijk normaal klinkt. Dit vind ik dus sinds dat ik ziek ben een lastige vraag: hoe gaat het met je? Sinds de tijd dat ik ziek werd....
Lees meer
  • 28-08-2017
Da’s Logisch!

Da’s logisch!

Als je moe bent, moet je slapen #daslogisch #cruijffiaans. Jéétje, wat heerlijk om vrij te hebben van MS; een half jaar time-out en even de touwtjes laten vieren.
Lees meer
  • 19-07-2017
Diabloog 9: Iedereen Is Uniek

Diabloog 9: Iedereen is uniek

Je was vroeger zelfs gothic. Wat is er veranderd in die tussentijd? Ervaar je ‘anders’ nu als ‘niet oké? Ik zie ‘jezelf gewoon voelen’ als een illusie. Iedereen is uniek, gelukkig! Denk je dat iedereen zonder MS zich wel ‘gewoon’ voelt?
Lees meer
  • 20-01-2017
Diabloog 7: Imperfectie

Diabloog 7: Imperfectie

Wat goed dat je met een re-integratietraject bent gestart! En goed dat je je kunt vinden in de teruggekoppelde interesses. Heb je zelf al een ideale werkplek in gedachten? Wellicht dat er een werkplek te zijner tijd op je pad komt dat aan één van deze facetten voldoet.
Lees meer
  • 23-12-2016
Diabloog 5: I Love Sports

Diabloog 5: I love sports

Hm, jij kan eindeloos ouwehoeren: waar. Je praat veel, soms teveel, dat ik soms denk Less is More baby, maar het gaat bij jou altijd ergens over. Om in te gaan op je bijna-schuldgevoel over mijn prednisonkuur die flinke bijwerkingen heeft gegeven … dat was mijn keuze.
Lees meer
  • 25-11-2016
Diabloog 3: ‘Gevoel’ Versus ‘verstand’?

Diabloog 3: ‘Gevoel’ versus ‘verstand’?

Hee dude, jij stelt wel vragen met een Hoofdletter. Dat ons contact nog niet uitputtend is geweest, begrijp ik meteen - dat is een wonder. Maar ik denk dat we daar beiden voor waken en indien nodig daar het gesprek over aangaan. Zolang we waken voor overprikkeling.
Lees meer
  • 28-10-2016
Diabloog 1: Vriendschap Dankzij MS?

Diabloog 1: Vriendschap dankzij MS?

Zouden we ook vrienden zijn geweest zonder MS? Daar stond ik wel even met mijn mond vol tanden. Al snel stelde jij concrete vragen aan me en nee, moest ik toegeven, zonder MS zouden we geen vrienden zijn.
Lees meer
  • 30-09-2016

Acteren voor dagelijks gebruik

Als aanvulling op de acteerlessen die ik volg, leek het me een goed idee om de workshop Acteren voor Dagelijks Gebruik te volgen bij Peter Fabers bedrijf. In mijn achterhoofd de vraag: is dit ook nuttig voor mensen met MS?
Lees meer
  • 15-09-2016
IKEA Helpt!

IKEA helpt!

Aandacht maakt alles mooier, kopt IKEA in de nieuwe catalogus die ik in augustus ontving. De intro-tekst van hun catalogus intrigeerde me en vooral deze zin: Consumenten zijn net mensen. Wat als je in deze tekst Consumenten vervangt door MS-patiënten?
Lees meer
  • 02-09-2016
Solonaise Op Vrijdag

Solonaise op vrijdag

Ik vraag me zelfs af waarom ik rekening houd met m’n gezondheid. Het gaat goed deze week, heel goed zelfs, dit vertel ik ook aan mijn omgeving – zo loop ik bijvoorbeeld weer soepel. Tot vrijdagmiddag om precies te zijn: de energie loopt ineens uit me als lucht uit een lekke band.
Lees meer
  • 25-07-2016