homesitemapcontactA+

Blog Gisèle

Perspectief

Perspectief

Naast fysieke training is voeding een interessant punt gebleken. Op tienerleeftijd kreeg ik al pijnklachten en had ik al last met energieschommelingen. Maar ja, ik at goed, ik dronk graag een wijntje, deed aan sporten, uitgaan, deed een studie en ik had baantjes, dus goed bezig toch?
Lees meer
 • 08-12-2017
Da’s Logisch

Da’s logisch

Mijn structuur hing ik altijd op aan werk en toen dat wegviel, verdronk ik in chaos. Hoe kreeg ik die handvatten nu weer in bereik? Voor mij was het gevolg dat ik al watertrappelend van de een naar de andere zorgverlener zwom. En nu?
Lees meer
 • 25-10-2017
Da’s Logisch!

Da’s logisch!

Na jarenlange ervaring in de orthomoleculaire geneeskunde, oftewel: complementaire / alternatieve geneeskunde, lijk ik een eureka-momentje te hebben. Het lijkt terug te zijn...
Lees meer
 • 02-10-2017
Da’s Logisch!

Da’s logisch!

“En wijffie, hoe gaat het ermee?”, is een vraag die redelijk normaal klinkt. Dit vind ik dus sinds dat ik ziek ben een lastige vraag: hoe gaat het met je? Sinds de tijd dat ik ziek werd....
Lees meer
 • 28-08-2017
Da’s Logisch!

Da’s logisch!

Als je moe bent, moet je slapen #daslogisch #cruijffiaans. Jéétje, wat heerlijk om vrij te hebben van MS; een half jaar time-out en even de touwtjes laten vieren.
Lees meer
 • 19-07-2017
Diabloog 9: Iedereen Is Uniek

Diabloog 9: Iedereen is uniek

Je was vroeger zelfs gothic. Wat is er veranderd in die tussentijd? Ervaar je ‘anders’ nu als ‘niet oké? Ik zie ‘jezelf gewoon voelen’ als een illusie. Iedereen is uniek, gelukkig! Denk je dat iedereen zonder MS zich wel ‘gewoon’ voelt?
Lees meer
 • 20-01-2017
Diabloog 7: Imperfectie

Diabloog 7: Imperfectie

Wat goed dat je met een re-integratietraject bent gestart! En goed dat je je kunt vinden in de teruggekoppelde interesses. Heb je zelf al een ideale werkplek in gedachten? Wellicht dat er een werkplek te zijner tijd op je pad komt dat aan één van deze facetten voldoet.
Lees meer
 • 23-12-2016
Diabloog 5: I Love Sports

Diabloog 5: I love sports

Hm, jij kan eindeloos ouwehoeren: waar. Je praat veel, soms teveel, dat ik soms denk Less is More baby, maar het gaat bij jou altijd ergens over. Om in te gaan op je bijna-schuldgevoel over mijn prednisonkuur die flinke bijwerkingen heeft gegeven … dat was mijn keuze.
Lees meer
 • 25-11-2016
Diabloog 3: ‘Gevoel’ Versus ‘verstand’?

Diabloog 3: ‘Gevoel’ versus ‘verstand’?

Hee dude, jij stelt wel vragen met een Hoofdletter. Dat ons contact nog niet uitputtend is geweest, begrijp ik meteen - dat is een wonder. Maar ik denk dat we daar beiden voor waken en indien nodig daar het gesprek over aangaan. Zolang we waken voor overprikkeling.
Lees meer
 • 28-10-2016
Diabloog 1: Vriendschap Dankzij MS?

Diabloog 1: Vriendschap dankzij MS?

Zouden we ook vrienden zijn geweest zonder MS? Daar stond ik wel even met mijn mond vol tanden. Al snel stelde jij concrete vragen aan me en nee, moest ik toegeven, zonder MS zouden we geen vrienden zijn.
Lees meer
 • 30-09-2016
 • 1
 • 2