homesitemapcontactA+

Blog Marijn

Bruiloften

Bruiloften

Trouwen geeft maar troep, je moet een boel regelen en kost alleen maar geld. Ik geniet wel van de moeite die anderen in hun bruiloft steken en ga uiteindelijk weer gewoon naar mijn eigen huis.
Lees meer
  • 27-09-2017
The Edinburgh Experience

The Edinburgh Experience

Edinburgh dus. Wat een stad. Geschiedenis, gezelligheid en een prachtig landschap. Althans, als je goed ter been bent. Ik heb glijbanen gezien die minder steil zijn dan sommige straten. De binnenstad lijkt wel op een bebouwde klimwand.
Lees meer
  • 31-08-2017
Next Stop: Edinborough

Next stop: Edinborough

Naast iemand met MS, ben ik ook een comedian. Of beter: een stand-up comedian. Ik word er helaas (nog) niet voor betaald, maar het brengt me soms op vreemde plekken. Edinborough bijvoorbeeld.
Lees meer
  • 02-08-2017
Niet Meer Ziek

Niet meer ziek

Zekerder, meer gewaardeerd, vrijgeviger en, vooruit, aantrekkelijker. Het oog wil immers ook wat. Ik ben wie ik wilde zijn, maar vaak niet was vanwege zorgen om van alles en nog wat. Toekomst, rol naar familie, rol naar vrienden, geld, noem het maar op. En dat alles door één betaalde aanstelling.
Lees meer
  • 05-07-2017
Volgens De Regels

Volgens de regels

Zij wilden mij graag aannemen én durfden de risico’s van het aannemen van iemand met MS wel aan. Eén dingetje: of zij een no-riskpolis konden krijgen, want ja, ik ben toch chronisch ziek met een grillig ziektebeeld. Gewoon voor de zekerheid. Plus, daar zijn regeltjes voor.
Lees meer
  • 10-05-2017
Blog Marijn: Geheim Groepje

Blog Marijn: Geheim groepje

Privileges kent deze groep niet, ze leven bij de gratie van anderen en gelukkig vinden die het geen probleem om af en toe te helpen waar nodig en zelfs op te staan in het openbaar vervoer. Maar sommige mensen menen, omdat ze bij een groep horen, wel privileges te hebben.
Lees meer
  • 19-04-2017
Oud?

Oud?

Zestien maart jongstleden werd ik 32, maar ik voel me niet ouder. Nee, het tegendeel zelfs! Door het omarmen van mijn verleden (zowel mijn verleden mét als zonder MS) voel ik mij jonger. Dat ik maar altijd jong mag blijven. Dat stemt mij vrolijk.
Lees meer
  • 29-03-2017
Haai

Haai

Soms voel ik mij een haai. En dan eigenlijk vooral één specifieke haai: de haai uit het nummer Haifisch van Rammstein.
Lees meer
  • 22-02-2017
Diabloog 10: De Underdog

Diabloog 10: De underdog

Dat normale wat ik zoek, dat gewone heeft meer betrekking op dingen die ik niet meer kan vanwege de MS en die andere mensen wel kunnen. Sporten (kan ik maar beperkt), reizen (idem), werken.
Lees meer
  • 08-02-2017
Diabloog 8: Werk, Reizen En Gedoe

Diabloog 8: Werk, reizen en gedoe

Om op je vraag over het reizen terug te komen: ik houd van reizen, maar dan naar interessante oorden. Ik reis best veel, maar dat is dan gewoon met bus/tram/trein met minder interessante eindbestemmingen. Gelukkig kost het me niet veel inspanning en met wat muziek wordt de 'last' ook wat verlicht.
Lees meer
  • 04-01-2017