homesitemapcontactA+

Blog Marijn

Blog Marijn: Geheim Groepje

Blog Marijn: Geheim groepje

Privileges kent deze groep niet, ze leven bij de gratie van anderen en gelukkig vinden die het geen probleem om af en toe te helpen waar nodig en zelfs op te staan in het openbaar vervoer. Maar sommige mensen menen, omdat ze bij een groep horen, wel privileges te hebben.
Lees meer
  • 19-04-2017
Oud?

Oud?

Zestien maart jongstleden werd ik 32, maar ik voel me niet ouder. Nee, het tegendeel zelfs! Door het omarmen van mijn verleden (zowel mijn verleden mét als zonder MS) voel ik mij jonger. Dat ik maar altijd jong mag blijven. Dat stemt mij vrolijk.
Lees meer
  • 29-03-2017
Haai

Haai

Soms voel ik mij een haai. En dan eigenlijk vooral één specifieke haai: de haai uit het nummer Haifisch van Rammstein.
Lees meer
  • 22-02-2017
Diabloog 10: De Underdog

Diabloog 10: De underdog

Dat normale wat ik zoek, dat gewone heeft meer betrekking op dingen die ik niet meer kan vanwege de MS en die andere mensen wel kunnen. Sporten (kan ik maar beperkt), reizen (idem), werken.
Lees meer
  • 08-02-2017
Diabloog 8: Werk, Reizen En Gedoe

Diabloog 8: Werk, reizen en gedoe

Om op je vraag over het reizen terug te komen: ik houd van reizen, maar dan naar interessante oorden. Ik reis best veel, maar dat is dan gewoon met bus/tram/trein met minder interessante eindbestemmingen. Gelukkig kost het me niet veel inspanning en met wat muziek wordt de 'last' ook wat verlicht.
Lees meer
  • 04-01-2017
Diabloog 6: “Dan Ga Je Toch Lopen”

Diabloog 6: “Dan ga je toch lopen”

Iets leuks dan: mijn reïntegratietraject is gestart! Die ziektewet hangt me onderhand wel een beetje de keel uit en het UWV ziet mij ook weer graag aan het werk (natuurlijk niet omdat ze me het daar allemaal zo gunnen, maar omdat ik dan het minste geld kost).
Lees meer
  • 07-12-2016
Diabloog 4: To Diabloog Or Not To Diabloog?

Diabloog 4: To diabloog or not to diabloog?

Ik vind het soms lastig een blogbriefwisseling (diabloog) met je te hebben terwijl we elkaar ook gewoon vaak in het echt spreken. Wat komt er in de brief en wat niet? Ik vind het superleuk dat we het 'experiment' hebben doorgezet, maar wat vind jij er zo van na de eerste twee diabloogs/diablogen?
Lees meer
  • 09-11-2016

Dankbaar

Er zijn maar weinig dingen waarvan ik kan zeggen dat ik die dankzij MS heb of heb gedaan. Vooruit, een lam been bij zware inspanning of energieverlies bij warmte en het minder goed kunnen concentreren. Daar ben ik MS alleen niet dankbaar voor. Toch was ik laatst bijna dankbaar dat ik MS had...
Lees meer
  • 03-11-2016

Diabloog 2 – Methylprednisolonkuur?

Hiya Giegel, in onze interactie versterken wij elkaar enorm. Ik sta er een beetje van te kijken dat we door al ons enthousiasme elkaar nog niet hebben uitgeput. Eerlijk gezegd ben ik daar soms wel een beetje bang voor, hoe zie jij dat?
Lees meer
  • 12-10-2016

‘MS leg je niet zomaar uit’

Naast zijn werk als redacteur bij MSzien en blogger voor MSweb, doet Marijn de Vries ook aan stand-up comedy. Dat klinkt spannend, dus daar wil ik meer over weten. Wie gaat er nu voor zijn lol grappig doen voor anderen?
Lees meer
  • 15-09-2016