homesitemapcontactA+

Hulp en Recht

jd-hulpverlening-080630-pgbhttp://www.pgb.nl
Per Saldo is dé belangenvereniging voor mensen met een Persoonsgebonden Budget, die hulp biedt bij de administratie van je Pgb. Handig is de website die zorgvragers en zorgaanbieders bij elkaar brengt

mslinks-140114-iederinhttp://iederin.nl
De CG-Raad en Platform VG vormen samen Ieder(In. De koepel van ruim 250 organisaties behartigt de belangen van meer dan twee miljoen mensen en beschikt over een juridisch steunpunt.

http://www.nationalehulpgids.nlmslinks-20150623-Nationale_Hulpgids
De Nationale Hulpgids is een ‘marktplaats’ voor zorg, waar hulpvragers de eigen regie houden in het zoeken en contact leggen met kleinschalige zorgaanbieders. Als je wilt kun je aangeven dat je MS hebt. De website maakt deel uit van www.peroonlijkzorgnetwerk.nl

website-120819-centrumchronischziekenwerkhttp://www.centrumchronischziekenwerk.nl
Heb je MS, reuma, fibromyalgie, epilepsie of kanker? Zoek je een baan, of wil je begeleiding om  je werk goed te kunnen blijven uitvoeren? Wij kunnen je helpen!

website-120817-meerkostenhttp://www.meerkosten.nl
Leven met een chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen enz. Deze website legt regelingen uit om meerkosten te compenseren.

jd-overige-080629-leefwijzerhttp://www.leefwijzer.nl
Leefwijzer is een site voor mensen met een handicap of chronische ziekte, interactief met informatie, nieuws en ervaringen van mensen met een handicap, onder verantwoordelijkheid van de CG-raad.

460hulpverlening-080801-regelhulphttp://www.weldergroep.nl
Welder is een landelijk, onafhankelijk kenniscentrum dat zich bezighoudt met werk, uitkeringen en verzekeringen in relatie tot gezondheid. Kun je het hier niet vinden dan is er ook nogwww.regelhulp.nl

http://www.mee.nlmslinks-20150623-MEE
MEE is er voor iedereen met een beperking. MEE ondersteunt en wijst de weg op het gebied van onderwijs, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd.

jd-hulpverlening-080620-leeshandicapshttp://www.leeshandicaps.nl
Het Kenniscentrum Leeshandicaps is ontwikkeld door de Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek en maakt kennis over leeshandicaps en aangepast-lezen toegankelijk.

Zie ook www.nlbb.nl

Omschrijving

Wil je revalideren, heb je moeite met lezen of de computer bedienen, weet je niet hoe je een rolstoel of traplift aanvraagt, heb je hulp nodig bij een persoonsgebonden budget, MSweb maakt een keuze uit organisaties die hulp verlenen op uiteenlopend terrein.

Meer hulp of informaite nodig bij je PC of op Internet? Kijk op:

 af9linksmskidsweb

 

 

www.drempelsvrij.nl

www.accessibility.nl of www.qvn.nl