Hulp en Recht

jd-hulpverlening-080630-pgbhttp://www.pgb.nl
Per Saldo is dé belangenvereniging voor mensen met een Persoonsgebonden Budget, die hulp biedt bij de administratie van je Pgb. Handig is de website die zorgvragers en zorgaanbieders bij elkaar brengt

mslinks-140114-iederinhttp://iederin.nl
De CG-Raad en Platform VG vormen samen Ieder(In. De koepel van ruim 250 organisaties behartigt de belangen van meer dan twee miljoen mensen en beschikt over een juridisch steunpunt.

http://www.nationalehulpgids.nl
De Nationale Hulpgids is een ‘marktplaats’ voor zorg, waar hulpvragers de eigen regie houden in het zoeken en contact leggen met kleinschalige zorgaanbieders. Als je wilt kun je aangeven dat je MS hebt. De website maakt deel uit van www.peroonlijkzorgnetwerk.nl

http://www.commap.nl
Commap levert communicatiehulpmiddelen aan mensen die hierin een belemmering ervaren. Commap geeft advies bij de selectie van hulpmiddelen en begeleidt het gehele traject van aanvraag en het gebruik van het hulpmiddel. Ze werken samen met de meeste zorgverzekeraars in Nederland.

website-120819-centrumchronischziekenwerkhttp://www.centrumchronischziekenwerk.nl
Heb je MS, reuma, fibromyalgie, epilepsie of kanker? Zoek je een baan, of wil je begeleiding om  je werk goed te kunnen blijven uitvoeren? Wij kunnen je helpen!

website-120817-meerkostenhttp://www.meerkosten.nl
Leven met een chronische ziekte brengt extra kosten met zich mee voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen enz. Deze website legt regelingen uit om meerkosten te compenseren.

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid. Samenwerkende organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ, UWV, CAK, Stichting Opvoeden en SVB. www.regelhulp.nl.

http://www.mee.nl
MEE is er voor iedereen met een beperking. MEE ondersteunt en wijst de weg op het gebied van onderwijs, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd.

jd-hulpverlening-080620-leeshandicapshttp://www.leeshandicaps.nl
Het Kenniscentrum Leeshandicaps is ontwikkeld door de Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek en maakt kennis over leeshandicaps en aangepast-lezen toegankelijk.

Zie ook www.nlbb.nl

Omschrijving

Wil je revalideren, heb je moeite met lezen of de computer bedienen, weet je niet hoe je een rolstoel of traplift aanvraagt, heb je hulp nodig bij een persoonsgebonden budget, MSweb maakt een keuze uit organisaties die hulp verlenen op uiteenlopend terrein.

Meer hulp of informaite nodig bij je PC of op Internet? Kijk op:

 af9linksmskidsweb

 

 

www.drempelsvrij.nl

www.accessibility.nl of www.qvn.nl