Organisaties

http://www.msvereniging.nljd-msorganisaties-080404-msvn
De MSVN is de grootste vereniging van mensen met MS in Nederland. De drie pijlers zijn belangenbehartiging, informatie geven en lotgenotencontact. Voor een luisterend oor bel je met MS-telefoon: 088-3748585 (lokaal tarief).

http://www.ms-express.nljd-msorganisaties-080402-msexpress
Stichting MS-Express organiseert zelf en helpt derden bij de organisatie van zogenoemde (meerdaagse) lotgenoten-bijeenkomsten, met andere woorden, bijeenkomsten voor mensen met MS.

http://www.mszorgnederland.nlMSlinks-130111-MSzorgNederland
MS Zorg Nederland is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met MS en hun naasten. MS Zorg Nederland is gestart als een lokaal initiatief in de regio Oost-Brabant.

http://www.hersenbank.nljd-msonderzoek-080404-hersenbank
De Nederlandse Hersenbank verzamelt post-mortem hersenweefsel van mensen met neurologische aandoeningen en neurologisch gezonde donoren. Je kunt je bij leven registreren als hersendonor. De NHB huisvest de MS-liquorbank.

http://www.msresearch.nljd-msorganisaties-080404-msresearch
De stichting MS Research, in 1980 opgericht, is gevestigd in Voorschoten. Zij is de belangrijkste financier van wetenschappelijk onderzoek naar MS in Nederland en beschikt over het CBF-keurmerk.

http://www.bprc.nljd-msonderzoek-080404-brpc
Het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) is een wetenschappelijk instituut dat onderzoek doet naar ziekten zoals MS en gebruikt daarbij ook dieren. Medisch onderzoek zonder gebruik van dieren is nog niet mogelijk.

http://www.rivm.nljd-msonderzoek-080403-rivm
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is een onderzoeksinstituut van de overheid. Het RIVM verricht zelf onderzoek en verzamelt wereldwijd kennis en past die kennis toe. Ook doet zij epidemiologisch onderzoek naar MS.

http://www.msjn.nlmsorganisaties-130409-msjn
Dit is de jongerenwebsite van de MS Vereniging Nederland. De vereniging heeft 21 regio`s en leden bepalen het beleid. Het is met recht een vereniging, want de vele activiteiten worden door honderden enthousiaste leden/vrijwilligers georganiseerd.

http://www.ms-liga.bejd-msorganisaties-080402-msliga-belgie
De Nationale Belgische MS Liga heeft tot doel steun te verlenen aan de Liga’s van beide gemeenschappen, de dialoog te bevorderen met de federale overheid, enz. Aan de website zit een forum vast.

http://www.ms4ri.nl524msonderzoek-091214-ms4researchinstiture
Het MS4 Research Institute doet onderzoek naar de vierde (laatste) fase van geneesmiddelen. Via Internet bij grote groepen mensen kijken naar de veiligheid, werkzaamheid en effectiviteit van een medicijn. Zie ook www.msstudie.nl

http://www.nationaalmsfonds.nljd-msorganisaties-080402-nmsf
De stichting NMSF is een stichting met actieve en positieve mensen. De stichting realiseert projecten die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Omschrijving

Websites van landelijke MS-organisaties in Nederland en België die zich bezighouden met het welzijn van mensen met MS door onderzoek naar de ziekte te doen, bijeenkomsten te organiseren en/ of geld in te zamelen voor financiering van onderzoek naar MS, enzovoort.

Op www.msif.org vind je de websites van alle landen die aan de MS International Federation meedoen. 

Kijk ook eens op www.mskidsweb.nl

39fnieuwsbrief-080709-muis