Zorg & Onderzoek

http://msmonitor.nllinks-msmonitor-141110
MSmonitor is een persoonlijk dossier online voor mensen met MS. Het dossier bestaat uit: zelfmonitoring met behulp van vragenlijsten; zelfmanagement door inzicht en zelfsturing.

https://www.vumc.nl/afdelingen/mscentrum/jd-mshulpverlening-080210-vumc
Het MS Centrum Amsterdam (1998) maakt deel uit van het VUmc. Zij behoort tot de tien beste MS centra van de wereld. Het onderzoek richt zich naar vroege opsporing en behandeling op maat.

jd-mshulpverlening-080211-erasmushttp://www.erasmusmc.nl/ms-centrum/
Het ErasMS is het MS Centrum van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het onderzoek richt zich op kinderen met MS, patienten met zwangerschapswens, agressieve MS en/of familieleden met MS.

http://www.orbisconcern.nl/ms/175mshulpverlening-091202-orbisconcern
Het Academisch MS Centrum Limburg richt zich op de behandeling van alle MS-patiënten in Limburg. De behandeling vindt plaats in het Maaslandziekenhuis in Sittard. Het MS Centrum is gelieerd aan het azMaastricht.

http://www.amphia.nl/msjd-mshulpverlening-080202-amphia
MS Centrum Amphia Ziekenhuis en het Revalidatie Centrum Breda. Belangrijk aandachtspunt van Amphia is snelle doorverwijzing. Met andere woorden: intensieve samenwerking tussen huisarts, neuroloog, revalidatiearts en andere zorgverleners.

umcg-141110http://www.umcg.nl/Afdelingen/MS_Centrum_Noord_Nederland/
Het MS Centrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband van de afdelingen Neurologie in het UMCG en het Martini Ziekenhuis; van Neurowetenschappen en Celbiologie in het UMCG en van de MS Vereniging Regio Groningen.

mslinks-110311-mscentrumtwentehttp://www.mst.nl/ms-centrum/
In het MS-centrum Twente staan twee neurologen en een verpleegkundig specialist MS voor u klaar. De neurologen dr. J. Nihom en drs J.H.R. Vliegen, en de verpleegkundig specialist MS, Astrid Slettenaar.

mshulpverlening-110930-nieuw-unicumhttp://www.nieuwunicum.nl
Nieuw Unicum is een zorgcentrum dat professionele ondersteuning biedt aan volwassenen met primair een lichamelijke beperking. Een aanzienlijk deel van de cliënten heeft een de ziekte multiple sclerose.

jd-mshulpverlening-080130-belgie-melsbroekhttp://www.ms-centrum.be
Nationaal MS behandelcentrum voor mensen met MS in Melsbroek, België en www.imso.be, de organisatie die de belangen van het centrum behartigt. Het centrum werkt nauw samen met het UZ- Leuven.

jd-mshulpverlening-080130-belgie-overpelthttp://www.msreva.be
MS en neurologisch revalidatiecentrum in Overpelt, België. Het centrum heeft als hoofddoelstelling de opname, behandeling en revalidatie van patiënten met MS en aanverwante neurologische aandoeningen.

jd-hulpverlening-080630-revalidatiehttp://revalidatie.nl
Een portal waar je alles over revalidatie kunt vinden. Handig is het kaartje met alle adressen en telefoonnummers van revalidatie instellingen in Nederland.

Zie ook de aparte website over revalidatie in beweging

jd-hulpverlening-080629-incontinentiehttp://incontinentie.net
Deze site wil het taboe rond incontinentie verkleinen. Nadruk ligt op de sociale aspecten van incontinentie. Handig overzicht van allerlei behandelingen en vooral produkten.

jd-overige-080622-nvvehttp://www.nvve.nlDe Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie, NVVE, heeft als doel een zo breed mogelijke toepassing en maatschappelijke acceptatie van de bestaande wettelijke mogelijkheden van een vrijwillig levenseinde te bevorderen.

Omschrijving

Websites van landelijke MS-organisaties in Nederland en België die zich bezighouden met het welzijn van mensen met MS door onderzoek naar de ziekte te doen, bijeenkomsten te organiseren en/ of geld in te zamelen voor financiering van onderzoek naar MS, enzovoort.

Op www.msif.org vind je de websites van alle landen die aan de MS International Federation meedoen. 

Kijk ook eens op www.mskidsweb.nl

39fnieuwsbrief-080709-muis