homesitemapcontactA+

Jonge onderzoekers

Jonge Onderzoekers: Marijn Huiskamp

Jonge onderzoekers: Marijn Huiskamp

Marijn Huiskamp vertelt over zijn MS onderzoek: "Het gaat er met name over in hoeverre de hersenen het gaspedaal intrappen of juist het rempedaal. De balans tussen remmen en gas geven luistert nauw. Door naar de balans te kijken, hopen we beter te begrijpen waarom mensen met MS cognitieve klachten ontwikkelen”.
Lees meer
  • 04-11-2017
Jonge Onderzoekers: Linda Rolf

Jonge onderzoekers: Linda Rolf

Linda Rolf (29) studeerde geneeskunde en liep een coschap neurologie. Daar is haar fascinatie voor neurologie en MS ontstaan. “Het ziektebeeld is zo interessant dat ik besloot ermee verder te gaan.” MS was vóór haar coschap redelijk onbekend. “Het is supercomplex, weet ik nu.”
Lees meer
  • 22-08-2017
Jonge Onderzoekers: Merlin Weeda

Jonge onderzoekers: Merlin Weeda

Merlin: “De werking van hersenen is zo boeiend. Het is zo bijzonder dat we met onze eigen brein onze hersenen niet snappen. En ze zijn zo essentieel: een hart kan nog vervangen worden, hersenen niet. Alles ligt in de hersenen verankerd. Ook de persoonlijkheid wordt erdoor bepaald”.
Lees meer
  • 06-06-2017
Het Onderzoekspad Van… Karim Kreft

Het onderzoekspad van… Karim Kreft

In deze nieuwe serie interviewt Nicole Mulders jonge onderzoekers die wetenschappelijk onderzoek doen naar MS aan een Nederlandse universiteit. In aflevering 2 spreekt zij met Karim Kraft, gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.
Lees meer
  • 02-05-2017
Het Onderzoekspad Van… Martijn Steenwijk

Het onderzoekspad van… Martijn Steenwijk

“MS is nog steeds een grotendeels onbegrepen ziekte”, zegt Martijn Steenwijk. Vorig jaar is Martijn gepromoveerd op het onderwerp ‘Hersenkrimp bij MS’ en MS fascineert hem nog steeds: “Ik wil alle puzzelstukjes bij elkaar krijgen.”
Lees meer
  • 28-03-2017