homesitemapcontactA+

Ik heb MS, wat nu?

Cursus 130529 MSwatnu 2013

Gratis cursus en twee boekjes

Heb je kort geleden gehoord dat je MS hebt? Dan weet je vermoedelijk nog niet zo veel van de ziekte af. Onze cursus kan je meer inzicht verschaffen. Ook kun je het spreekbeurtboekje MS, zo zit dat, bestellen, speciaal ontwikkelt voor kinderen die met MS te maken krijgen. Verder hebben we een Werkboek Tem het MonSter. Deze kun je zelf downloaden.

1. Cursus MS, Wat nu?

De cursus MS, wat nu? is ontwikkeld om je te leren omgaan met de diagnose MS en je te voorzien van actuele, juiste en reële informatie. De cursus probeert antwoord te geven op veel van je eerste vragen en zorgen en helpt je om deze belangrijke gebeurtenis in je leven het hoofd te bieden.

Deze van oorsprong Australische cursus is door MSweb bewerkt voor de Nederlandse situatie (laatste update oktober 2017). MSweb biedt deze informatieve serie per email gratis aan.
De tien delen behandelen ieder een aspect van het leven met MS:

cursus-130529-MSwatnu-2013deel 1: Wat is multiple sclerose?
deel 2: Omgaan met je ziekte
deel 3: Vertellen dat je MS hebt
deel 4: Klachten en behandelmogelijkheden
deel 5: Ziekteremmende behandelingen
deel 6: De band met je arts
deel 7: De ongenode gast in huis
deel 8: Werk en inkomen
deel 9: MS en je relatie
deel 10: MS en ouderschap

Aanmelden cursus

Je kunt je voor de cursus opgeven bij redactie@msweb.nl
Mail ons het je emailadres en je ontvangt de hele cursus als PDF in één keer. (omvang nog geen 600 kb)
Gebruik voor al je vragen over deze serie bovenstaand adres.

2. Spreekbeurtboekje voor kinderen

omslag_mskidsboek.inddHet spreekbeurtboekje “Multiple Sclerose – zo zit dat!”, heeft 28 pagina’s. In het boekje wordt uitleg gegeven over de ziekte MS en kinderen kunnen opdrachtjes uit het boekje doen om zelf te voelen hoe het is om MS te hebben. Ook komen er kinderen aan het woord die de ziekte MS hebben.

Zoek je uitleg voor kinderen, kijk dan op onze website www.mskidsweb.nl. Daar kun je ook het boekje ‘Multiple Sclerose, zo zit dat!’ gratis bestellen.

3. Tem het MonSter

Jo Johnson is neuropsycholoog en kwam op het idee om MS te verbeelden als een wezen buiten jezelf, een MonSter. Hoe zou dit MonSter, als het echt zou bestaan, er uit zien en wat zou het doen? En, hoe kun je het bestrijden?
Download dit werkboek (PDF, 4 Mb).
mszien100906-tem-het-monster-kaft

MS Vereniging

De MS Vereniging Nederland is met circa 9.000 leden de grootste onafhankelijke patiëntenvereniging voor mensen met multiple sclerose (MS) en hun direct betrokkenen. De vereniging biedt activiteiten en diensten aan, die mensen met MS en hun betrokkenen ondersteunen bij vragen en problemen. Bijvoorbeeld door het geven van informatie via themabijeenkomsten, het verenigingsblad MenSen, de MS-telefoon en deze website. Ook geeft de vereniging voorlichting over de mogelijkheden in de gezondheidszorg en behartigt ze de belangen van mensen met MS bij onder meer de overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Daarnaast versterkt de vereniging de band tussen mensen met MS en betrokkenen door het organiseren van gesprekgroepen en MS Vereniging Nederland logocontactdagen.

www.msvereniging.nl

Maak via MSweb contact met andere mensen met MS op het Forum; zie rubriek Trefpunt. Ook kun je je vraag voorleggen aan MSweb-doc of MSweb-support in ons Gastenboek. MSweb wenst je veel sterkte met het verwerken van de diagnose.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *