homesitemapcontactA+

Columns

Marja Morskieft
fp-column-marjaMarja Morskieft (1958) studeerde theologie en orthopedagogiek, werkte onder meer bij een Dienstbodenvakbond in Lissabon. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en kreeg in ’94 de diagnose ‘waarschijnlijk’ MS. Ze schrijft columns en is radiocolumnist voor de Amsterdamse publieke radio. Sinds ’03 schrijft zij voor MSweb.

Jan van Amstel
Jan van AmstelJan van Amstel (1949) bekleedde als econoom tal van functies in de gezondheidszorg. Raakte sinds zijn dochter Reni de Boer de diagnose MS kreeg – in 2007 Miss (on)beperkt Nederland – steeds meer in de MS-wereld betrokken.
Is nu voorzitter van de MS vereniging Nederland en de Stichting Vrienden MSweb.

Hanneke Hulst
fp-column-hannekeHanneke Hulst (1983) is neurowetenschapper (hersenonderzoeker) en verbonden aan het VUmc te Amsterdam. Zij doet onderzoek naar cognitie bij MS, en hoopt op 19 november 2014 te promoveren op dit onderwerp. De keuze om zich met MS onderzoek bezig te houden, is mede ontstaan doordat haar moeder MS heeft. Volg Hanneke ook via Twitter.

Matt Dings
fp-column-mattMatt Dings (1952) was vele jaren redacteur van HP/De Tijd. Tegenwoordig publiceert hij onder meer op mattdings.blogspot.nl. Hij schrijft over culturele, sociologische en medische onderwerpen, waaronder zijn eigen avonturen in de gezondheidszorg.
Fotograaf: Jos Lammers

Mariëtte van Amerongen
fp-column-marietteMariëtte van Amerongen (’66) werkt na een studie Bedrijfskunde als adviseur bij diverse werkgevers waaronder de politie. Twee jaar na de diagnose MS in 2005 is ze afgekeurd. Onder de puinhopen van een gestrande carrière en een gehavend ego, vindt ze zichzelf terug en begint te wennen aan een ‘nieuw’ leven. Mariëtte woont met man en kat in een dorp onder de rook van Utrecht.

Chris Veraart
fp-column-chrisChris Veraart (advocaat) kreeg al jong MS maar bleef nog jaren doorwerken. Later schreef hij ook columns die diverse keren zijn gebundeld zoals ‘Ja kun je krijgen’ en ‘Spelen met vuur’. In 2005 publiceerde hij een dichtbundel. In 2007 ‘Het geheim van Opa Toetoet’ gevolgd door Opa Toetoet raakt de kluts kwijt. Op 24 oktober 2014 overleed Chris.

Fem Dijkman
fp-column-femFem Dijkman (1957) kreeg in ’95 de diagnose MS en werkte als hoofd P&O bij een grote gemeentelijke organisatie. Meer aan huis gekluisterd probeert ze deel uit te maken van de samenleving door ideeën en vragen te delen met de buitenwereld. Fem is op 15 juli 2016 overleden.

Grietje Chaos Mansion
fp-column-grietjeGrietje Chaos Mansion (45) is een gescheiden moeder van twee zonen. Het gezin doet zijn naam eer aan want er is altijd wel wat. In april 2013 wordt Grietje ziek en in december volgt de diagnose: PP MS. Inmiddels volledig afgekeurd, schrijft zij vol humor wat MS voor haar in het dagelijks leven betekent.

Jeroen Geurts
fp-column-jeroenKun je ons een kijkje geven in de dagelijkse wereld van het wetenschappelijk onderzoek? Die vraag stelde MSzien aan hersenonderzoeker Jeroen Geurts. Hij had onze aandacht getrokken met zijn boek: Over de kop: fascinerende vragen over het brein. Dr. Jeroen J.G. Geurts is verbonden aan het VUmc te Amsterdam. Hij promoveerde in 2005 cum laude op een onderzoek naar grijze stofafwijkingen bij MS.

Gasten