homesitemapcontactA+

Nieuws

Bepaling MS-type Via Bloedtest

Bepaling MS-type via bloedtest

Australische onderzoekers ontdekten de eerste bloedbiomarker (chemische stof in het bloed) voor MS. Het is een belangrijke ontdekking omdat hiermee snel en eenvoudig het type MS kan worden bepaald. Dit stelt de artsen in staat de behandelmethode nauwkeurig en snel aan te passen.
Lees meer
  • 18-02-2017
Boaz In Tv Programma De Wandeling

Boaz in tv programma De Wandeling

Aanstaande zaterdag is Boaz Spermon te zien in het tv programma De Wandeling, met Sander de Kramer. Sander de Kramer en Joris Linssen voeren elke week gesprekken met een inspirerende gast, al wandelend op een mooie plek in Nederland. Deze week is Boaz Spermon te gast.
Lees meer
  • 16-02-2017

De Zonnebloem moet bezuinigen

Vereniging De Zonnebloem krijgt geen extra geld uit Den Haag om de teruglopende inkomsten uit donaties en giften op te vangen, aldus staatssecretaris Martin van Rijn in antwoord op vragen van de  PVV in de Tweede Kamer. De Zonnebloem, vooral…

Lees meer
  • 15-02-2017

Patiëntenfederatie: second opinion loont

De helft van de patiënten die bij een andere arts een second opinion vraagt, krijgt van die dokter een ander behandeladvies. Lang niet alle patiënten durven echter een tweede mening te vragen. Een op de vijf die een second opinion…

Lees meer
  • 15-02-2017

‘Zorg op de kaart’

Voor heel Nederland zijn tot op huisniveau de mogelijkheden voor woningaanpassingen voor mobiliteitsbeperkingen inzichtelijk gemaakt, inclusief een indicatie van de kosten op woningniveau.
Lees meer
  • 14-02-2017
Online Spreekuur Op Ons Forum

Online spreekuur op ons Forum

Leg jouw zorgvraag voor aan zorgprofessionals. Tot en met vrijdag 24 februari zijn er twee neurologen beschikbaar om jouw vragen op het gebied van MS te beantwoorden.
Lees meer
  • 14-02-2017
Medicijn Zinbryta Beschikbaar Voor RR MS

Medicijn Zinbryta beschikbaar voor RR MS

Vanaf 1 februari is het medicijn daclizumab (Zinbryta ®) beschikbaar voor de behandeling van volwassenen met relapsing MS. Daclizumab spuit je eens per maand door middel van een onderhuidse injectie in.
Lees meer
  • 13-02-2017

Belastingvoordeel voor zieke mensen

Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting.
Lees meer
  • 13-02-2017