homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Waan

Waan

Er zat overduidelijk geen voetbaltalent in mijn genen. Dat werd volgens mij iedere training en wedstrijd duidelijk. Waarom ik mijzelf dan bleef kwellen? Goeie vraag!
Lees meer
  • 10-02-2017
Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Op de automatische piloot het leven leiden, dat lukt niemand. Toch? Het leven zit immers vol met afspraken, verplichtingen, maar ook mogelijkheden. In ieder geval bij mij. De agenda is trouwens ook niet voor niets uitgevonden.
Lees meer
  • 27-01-2017
Hyper

Hyper

Op het moment dat de zaallichten doofden, hing er nog niets in de lucht wat voorspelde dat ik tweeënhalf uur later zwaar gefrustreerd zou raken en de radertjes in mijn hoofd het niveau van Jochem’s hyperactiviteit benaderden.
Lees meer
  • 13-01-2017
Gluren

Gluren

Vorig jaar is er in mijn onderbuik een gaatje gemaakt, aan de andere kant van mijn blaas. Deze drastische handeling was nodig om een zogenaamde SP-katheter te plaatsen. Dit om een herhaling van een blaasontsteking, waar ik kennelijk nogal gevoelig voor ben, te voorkomen.
Lees meer
  • 16-12-2016
Einde

Einde

Onlangs werd ik erop gewezen hoe mensen om mij heen mijn ziekteverloop hebben beleefd. Tijdens een bezoek aan een vriend bracht hij mij even tot zwijgen en slikken. Hij begon over zes jaar geleden, over een feestje omdat ik veertig werd.
Lees meer
  • 02-12-2016
Chips

Chips

Die avond zat ik voor de televisie, met een ADL-er naast mij om in mijn tempo chips naar binnen te duwen. Maar op dat moment vond er een nogal complexe botsing plaats. Ik wil eigenlijk onbeheerst een bak chips leeg schransen, maar tegelijkertijd ook rekening houden met wat die ADL-er wel niet zal denken.
Lees meer
  • 18-11-2016
Plannetje

Plannetje

Een paar minuten daarvoor was ik zeker niet zorgeloos. Enthousiast om samen met Susanna rond te dwalen door het geel/blauwe Zweedse paradijs. Toch maakt iets in mij dat ik niet lang in deze droom bleef hangen.
Lees meer
  • 04-11-2016
Toen

Toen

Weer enkele scènes verder verblijft mijn gezin in een huisje in Hoenderloo. Ik maakte daar voor het eerst gebruik van een hulpmiddel. Thuis had ik dan al wel een duwrolstoel, dat ding bande ik zoveel mogelijk uit mijn systeem.
Lees meer
  • 21-10-2016
Keuze

Keuze

Enkele maanden geleden leek ik weer terug bij af te zijn, nadat ik, dankzij een medische ingreep, de zenuwpijnen een flink jaar had kunnen omzeilen. De zenuwblokkade was op dat moment kennelijk uitgewerkt. Aan mij was de overweging hoe hiermee om te gaan.
Lees meer
  • 07-10-2016
Handleiding

Handleiding

Voordat ik weg ga draai ik altijd een riedeltje af. Portemonnee, bril, rietjes, urinaal. Op pad gaan zonder rietjes is over het algemeen geen probleem. Het eventuele biertje krijg ik hoe dan ook wel weggewerkt.
Lees meer
  • 22-09-2016