homesitemapcontactA+

fp-nieuwsMSweb publiceert nieuwsberichten over onderwerpen op het terrein van gezondheid, toegankelijkheid en alles wat verder voor mensen met MS belangrijk is. Ga voor het laatste nieuws op het terrein van wetenschappelijk onderzoek naar de rubriek MS Onderzoek.

fp-columnMSweb is trots op haar columnisten van uiteenlopende pluimage. Mensen die zelf MS hebben maar ook mensen die in hun omgeving met MS te maken hebben of op professioneel vlak. Marja Morskieft, Mariëtte van Amerongen, Jan van Amstel (voorzitter van de MS Vereniging en vader van Reni de Boer), Hanneke Hulst, hersenonderzoeker (VUmc) en Matt Dings, journalist. Ook Chris Veraart (advocaat) schreef voor MSweb. Hij overleed in 2014.

fp-breinblogDeze rubriek is in 2013 begonnen, toen een aantal studenten aan het werk gingen binnen de onderzoeksgroep Klinische Neurowetenschappen (KNW) aan het VUmc. Tijdens hun stage schreven zij diverse Blogs. Zij werkten aan allerlei facetten van de ziekte MS en MSweb mocht over hun schouder meekijken.

fp-oproepenWetenschappers of studenten van erkende instellingen kunnen hier een oproep laten plaatsen voor deelname aan wetenschappelijk of maatschappelijk relevant onderzoek. Aanmelden via redactie@msweb.nl

fp-blikvangerBlikvangers plaatsen bijzondere mensen en vernieuwende projecten in een bijzonder ‘spotlicht’.
Ken jij een bijzonder iemand of ben je bezig met een bijzonder project?
Meld dan jouw Blikvanger aan de redactie en mail naar blikvanger@msweb.nl.
Bezoek ook onze YouTube Pagina!

fp-vraag-aanbodHeb je een vakantiehuis te huur of een scootmobiel te koop, enz? Plaats dan hier je advertentie. Je mailadres of telefoonnummer is verplicht. Deze rubriek staat niet open voor commerciële doeleinden.
Voor meer info: info@msweb.nl en mail de foto bij je advertentie even naar ons.

fp-vacaturesMSweb zoekt:
–  medewerker Sociale Media,
–  schrijvers en journalisten,
–  illustratoren en fotografen,
–  handige mensen op de PC, enz.
Lees hier een paar portretten van vrijwilligers.

Actueel

In deze rubriek is het laatste nieuws te vinden over MS en gezondheid en handicaps in het algemeen. Ook een rubriek met bijdragen van onze columnisten. Verder oproepen van wetenschappers, een vraag- en aanbodrubriek en Blikvanger’s met in het oog springende zaken rondom MS.

Kijk voor nieuw onderzoek, dat wetenschappelijk is onderbouwd, in de rubriek MS Onderzoek.

Liever praten met lotgenoten?
Word lid van de MS Vereniging Nederland.

De MS Vereniging heeft 20 regionale Afdelingen.

msvereniging

Alle Afdelingen organiseren bijeenkomsten.
Kijk op http://www.msvereniging.nl