Columns

fp-column-marjaMarja Morskieft
Marja Morskieft (1958) studeerde theologie en orthopedagogiek, werkte onder meer bij een Dienstbodenvakbond in Lissabon. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en kreeg in ’94 de diagnose ‘waarschijnlijk’ MS. Ze schrijft columns en is radiocolumnist voor de Amsterdamse publieke radio. Sinds ’03 schrijft zij voor MSweb.

Jan van AmstelJan van Amstel
Jan van Amstel (1949) bekleedde als econoom tal van functies in de gezondheidszorg. Raakte sinds zijn dochter Reni de Boer de diagnose MS kreeg – in 2007 Miss (on)beperkt Nederland – steeds meer in de MS-wereld betrokken.
Van Amstel is nu voorzitter van de MS Vereniging Nederland en Stichting Vrienden MSweb.

fp-column-hannekeHanneke Hulst
Hanneke Hulst (1983) is neurowetenschapper (hersenonderzoeker) en verbonden aan het VUmc te Amsterdam. Zij doet onderzoek naar cognitie bij MS, en hoopt op 19 november 2014 te promoveren op dit onderwerp. De keuze om zich met MS onderzoek bezig te houden, is mede ontstaan doordat haar moeder MS heeft. Volg Hanneke ook via Twitter.

fp-breinblog-quintenQuinten van Geest
Quinten van Geest is promovendus op de afdeling Anatomie & Neurowetenschappen en doet onderzoek naar cognitieve problemen bij MS. Rond de 60 procent van de mensen met MS ervaart problemen met cognitie. Er bestaat nog geen effectieve behandeling voor deze klachten. Onderzoek is daarom belangrijk. Quinten deelt hier zijn ervaringen en inzichten met ons.

fp-column-matt Matt Dings
Matt Dings (1952) was vele jaren redacteur van HP/De Tijd. Hij publiceerde onder meer op mattdings.blogspot.nl. Hij schreef over culturele, sociologische en medische onderwerpen en zijn avonturen in de gezondheidszorg. Op 8 maart 2018  is Matt overleden.

fp-column-jeroenJeroen Geurts
Kun je ons een kijkje geven in de dagelijkse wereld van het wetenschappelijk onderzoek? Die vraag stelde MSzien aan hersenonderzoeker Jeroen Geurts. Hij had onze aandacht getrokken met zijn boek: Over de kop: fascinerende vragen over het brein. Dr. Jeroen J.G. Geurts is verbonden aan het VUmc te Amsterdam en promoveert in ’05 cum laude op onderzoek naar grijze stofafwijkingen bij MS.

fp-column-marietteMariëtte van Amerongen
Mariëtte van Amerongen (’66) werkt na een studie Bedrijfskunde als adviseur bij diverse werkgevers waaronder de politie. Twee jaar na de diagnose MS in 2005 is ze afgekeurd. Onder de puinhopen van een gestrande carrière en een gehavend ego, vindt ze zichzelf terug en begint te wennen aan een ‘nieuw’ leven. Mariëtte woont met man en kat in een dorp onder de rook van Utrecht.

fp-column-chris Chris Veraart
Chris Veraart (advocaat) kreeg al jong MS maar bleef nog jaren doorwerken. Later schreef hij ook columns die diverse keren zijn gebundeld zoals ‘Ja kun je krijgen’ en ‘Spelen met vuur’. In 2005 publiceerde hij een dichtbundel. In 2007 ‘Het geheim van Opa Toetoet’ gevolgd door ‘Opa Toetoet raakt de kluts kwijt’. Op 24 oktober 2014 overleed Chris.