homesitemapcontactA+

Nieuws

Legaal wiet kopen in Uruquay

In Uruguay is staats-wiet voor een spotprijs te koop bij de apotheek. Daarmee is Uruguay het eerste land ter wereld dat alle stadia van de teelt, distributie en verkoop legaliseert.
Lees meer
  • 21-07-2017

AHSCT niet voor alle MS

Voorzitter Jan van Amstel van de MS-vereniging Nederland gaat er vanuit dat AHSCT niet voor alle mensen met MS de ultieme oplossing zou kunnen zijn. En dat het dus geen zin heeft lukraak hiervoor naar een buitenlandse kliniek te gaan.
Lees meer
  • 20-07-2017

Klem in het zorgsysteem

Mensen met een complexe zorgvraag moeten vaak enorm veel moeite doen om passende zorg te krijgen. Soms blijven deze mensen helemaal van adequate zorg verstoken.
Lees meer
  • 18-07-2017

Minder onterechte Zorg-declaraties

Zorgverzekeraars hebben vorig jaar minder onterechte declaraties hoeven behandelen. Verreweg de meeste ‘onterechte’ declaraties zijn bovendien ‘onopzettelijk’ gemaakt.
Lees meer
  • 17-07-2017
MS-team Beklimt Mont Blanc

MS-team beklimt Mont Blanc

Een team van elf mensen, waarvan vijf MS hebben, beklimt in juli de hoogste toppen van de Alpen. Door hun grenzen te verleggen vragen zij aandacht voor MS en zamelen zij geld in voor onderzoek naar deze ziekte. Het team zet zich in voor een wereld zonder MS met de Stichting Mission Summit.
Lees meer
  • 15-07-2017
Project Y Gaat Starten!

Project Y gaat starten!

Het VUmc MS centrum is op zoek naar alle Nederlanders met MS met het geboortejaar 1966. Ze hopen dat er minimaal 250 mee willen doen. Daarnaast zoeken ze ongeveer 125 mensen zonder MS geboren in 1965 t/m 1967.
Lees meer
  • 13-07-2017

Dokter bellen? Eerst tot 3 tellen

Campagne om patiënt te leren wat spoed is Een splinter in je vinger is doorgaans géén spoed, net zomin als een herhaalrecept aanvragen. Een online campagne dat je niet voor elk wissewasje naar de Huisartsenpost hoeft. Huisartsenposten Amsterdam is vandaag…

Lees meer
  • 12-07-2017

Naleving VN-verdrag

Het College voor de Rechten van de Mens heeft samen met het NIVEL en het Trimbos-instituut bekeken welke indicatoren een bijdrage kunnen leveren aan de monitoring van het VN-verdrag handicap.
Lees meer
  • 11-07-2017