homesitemapcontactA+

Nieuws

Toegankelijkheid musea

Het Stedelijk Museum en het Van Abbemuseum lanceren een initiatief: STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur - om een impuls geven aan toegankelijkheid binnen het culturele veld.
Lees meer
  • 19-01-2018

McDonald criteria herzien

Een internationale groep van MS-deskundigen heeft de zogeheten McDonald-criteria herzien voor de diagnose van Multiple Sclerose. De publicatie ervan had eind december 2017 plaats in de neurologie-editie van het gezaghebbende blad The Lancet.
Lees meer
  • 18-01-2018
E-health Spreekuur

E-health spreekuur

Binnen het gratis online spreekuur op het Forum van MSweb is er de mogelijkheid jouw zorgvraag voor te leggen aan zorgprofessionals. Denk daarbij onder andere aan een MS verpleegkundige, ergotherapeut, fysiotherapeut en logopedist.
Lees meer
  • 17-01-2018

18.000 artsen uit BIG-register

Het aantal Nederlandse artsen met een BIG-registratie is per 1 januari met 18.000 gedaald. Dit meldt het CIBG. De daling is het gevolg van nieuwe eisen voor herregistratie. De cijfers zijn nog niet definitief.
Lees meer
  • 16-01-2018
Goedkeuring Ocrevus

Goedkeuring Ocrevus

De Europese Commissie (EMA) heeft op 8 januari goedkeuring gegeven aan het gebruik van het middel Ocrevus® (ocrelizumab) voor zowel actieve RR MS alsmede voor PP MS. Vergoeding van het middel volgt mogelijk vanaf 1 maart.
Lees meer
  • 15-01-2018

Mantelzorg

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) geeft ruim een derde van de Nederlanders informele hulp, zoals mantelzorg, aan iemand met gezondheidsbeperkingen.
Lees meer
  • 12-01-2018

Eén capsule per week

Amerikaanse onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om voor een hele week meerdere medicijnen tegelijkertijd in te kunnen nemen. Een uitkomst voor mensen die veel verschillende medicijnen moeten slikken.
Lees meer
  • 11-01-2018

Overdrijving medisch nieuws

Medisch onderzoek komt vaak overdreven in het nieuws. In journalistieke stukken zitten slordigheden en ook in academische persberichten worden resultaten overdreven.
Lees meer
  • 08-01-2018

Jonge stamceldonoren

Zo'n 190 duizend jongeren die vorig jaar achttien jaar zijn geworden, krijgen een oproep van het ministerie van VWS om stamceldonor te worden.
Lees meer
  • 05-01-2018
Tips Voor Blaasproblemen

Tips voor blaasproblemen

Meer dan 90 procent van de mensen met MS krijgt blaasproblemen, variërend van heel lichte tot zeer hinderlijke incontinentie. Wanneer je MS symptomen je té vaak richting toilet sturen, probeer dan eens deze eenvoudige tips of ze helpen je aandrang te bedwingen.
Lees meer
  • 04-01-2018