homesitemapcontactA+

Belastingvoordelen bij ziekte

Voor de aangifte inkomstenbelasting is je inkomen en eventueel het inkomen van je partner van belang maar ook de gemaakte zorgkosten, of je belasting moet (bij)betalen of terugontvangt.

Een handige website met praktische tips die je kan ondersteunen bij je belastingaangifte is Meerkosten.nl van de organisatie IederIn. In duidelijk te begrijpen bewoordingen wordt uitgelegd hoe je het formulier dient in te vullen en aan de hand van rekenvoorbeelden zie je of/hoe je gemaakte kosten kunt terug vragen.

Het kan zijn dat door bepaalde aftrekposten je inkomen, dat dient voor het berekenen van je eigen bijdrage voor zorg of andere voorzieningen, lager wordt. En dat kan weer gunstig gevolgen hebben voor je eigen bijdrage; een lager inkomen kan immers betekenen dat er een lagere eigen bijdrage van je verlangd wordt of dat je in aanmerking komt voor meer zorg- of huurtoeslag.

Meerkosten.nl geeft je ook informatie en tips over andere bestaande belastingregelingen waar je je voordeel mee kunt doen zoals de startersaftrek als je met een arbeidshandicap een eigen bedrijf bent begonnen.

Naast allerlei belasting gerelateerde zaken zijn er ook andere regelingen die je inkomen extra kunnen ondersteunen.

Kijk op: Meerkosten
Bron: Meerkosten

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *