homesitemapcontactA+

DrooMSchat voor kinderen

Fp Groot Nieuws

Een Geluksrugzak voor kinderen met een ouder met MS

Op 1 maart kregen de MS verpleegkundigen van het Amphia Ziekenhuis in Breda van Laura Hamers de eerste rugzak vol DrooMSchatten. Een vrolijke tas met boekjes, spelletjes en andere ‘schatten’. Speciaal voor kinderen met een ouder met de ziekte MS. 

Rugzakjes voor kinderen

Fotografie: William van Poppel

Initiatiefneemster Laura Hamers: ‘’Bij MS draait het altijd om de patiënt. Logisch, maar ook kinderen van mensen met MS hebben het moeilijk en verdienen een extra steuntje in de rug. MS raakt uiteindelijk heel het gezin. MS is helaas nog niet te genezen. We kunnen het leven met MS wel wat aangenamer maken. Vooral voor kinderen!”

Loyaal

Laura, zelf MS, ziet wat MS met haar gezin doet. “Dat mijn twee jongens opgroeien met een moeder met MS betekent dat sommige dingen thuis anders gaan dan bij hun vriendjes en vriendinnetjes. Feestjes die last minute niet door kunnen gaan of een moeder die weleens slaapt in de middag…

“Kinderen zijn superloyaal en buigen telkens weer mee”. Met de rugzak vol ‘schatten’ wil Laura het dagelijks leven van kinderen met een ouder met MS wat verzachten. In de tas vinden ze spelletjes, boekjes en een knuffel. Natuurlijk om mee te spelen maar ook om het praten over MS gemakkelijker te maken.

De rugzak kan bewaard worden en telkens kan er een nieuwe ‘schat’ uitgehaald worden, afhankelijk van de behoefte van het kind.

Geluk, daar kun je invloed op uitoefenen!

Een klein gebaar voor wat geluk en plezier. Juist voor deze kinderen. “Want als het goed gaat met de kinderen, gaat het ook met jou als ouder met MS een stukje beter. Gezondheid staat altijd voorop, maar daar heb je zelf geen invloed op. Je hebt wel een

De inhoud van het rugzakje

Esther Hereijgers Fotografie

keuze in hoe je ermee om gaat. En geluk gaat nog verder. Dáár kun je zelf wel invloed op uitoefenen! Dat is de boodschap die ik de kinderen mee wil geven.”

Wil je meer weten over ‘DrooMSchat’, kijk dan op www.facebook.com/drooMSchat

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *