homesitemapcontactA+

Drugs en Verkeer

Om het gebruik van drugs in het verkeer beter aan te kunnen pakken, is de wegenverkeerswet per 1 juli 2017 aangescherpt. Volgens Ieder(in) en de KNMP schiet deze aanscherping op een belangrijk punt zijn doel voorbij.

Drugs en verkeerIn de wegenverkeerswet wordt totaal geen rekening gehouden met mensen die om medische redenen opiaten, cannabis en amfetamines gebruiken. Ook niet als zij aan de politie een medische verklaring kunnen overleggen. Mensen met bijvoorbeeld chronische pijnklachten worden hiervan de dupe. Zij riskeren een boete en zijn niet verzekerd als zij aan het verkeer deelnemen, zelfs niet in een gehandicaptenauto, rolstoel of scootmobiel.

BNR-radio

Ieder(in) kaart dit probleem aan. Illya Soffer op BNR-radio: “Het is geen partydrug, mensen hebben dit echt nodig om mee te kunnen doen.” Ieder(in) heeft samen met de beroepsorganisatie van apothekers KNMP bij de betrokken ministeries om duidelijkheid gevraagd voor deze groep mensen.

Oplossing

De bewindspersonen van Infrastructuur en Milieu (IenM) en van Veiligheid en Justitie (VenJ) hebben, mede op aandringen van Ieder(in) en  de KNMP ,  toegezegd te zoeken naar een oplossing voor de doelgroep die nu gedupeerd wordt door de aangescherpte wet.

Bron: Ieder(IN)

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *