homesitemapcontactA+

Eenzaamheid in beeld

Je ziet het vaak niet, maar het is er wel: eenzaamheid, zowel van oudere mensen als mensen met een chronische aandoening. Patiëntenfederatie Nederland vindt het van groot belang dat eenzaamheid als thema in zicht komt.

Eenzaamheid in beeldSinds eind vorig jaar lid is de Federatie lid geworden van de Coalitie Erbij, de landelijke coalitie tegen eenzaamheid. Beide organisaties vinden het belangrijk voor dit complexe en veel voorkomende probleem geregeld aandacht te vragen. Mensen met een chronische aandoening lopen een verhoogd risico op hevige eenzaamheid.

Boekje met praktijkverhalen

Een eerste actie is het uitbrengen van een boekje met praktijkverhalen van chronisch zieken. De Patientenfederatie is erg blij met dit boekje met vijf korte verhalen die het eenzaamheidsprobleem laten zien. ‘We zijn trots op de moed van deze mensen om hun verhaal met ons te delen’, aldus Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie.

Het boekje is aangeboden aan Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij. ‘De aanpak van eenzaamheid begint bij het herkennen en van die eenzaamheid’, aldus Arie Ouwerkerk. ‘We zijn blij met deze publicatie die duidelijk laat zien dat eenzaamheid vele, moeilijk herkenbare, gezichten kent.”

Bron: www.patiëntenfederatie.nl

Bezoek ook de website van de Patiëntenfederatie om de verhalen te lezen.

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *