homesitemapcontactA+

Horizonscan Geneesmiddelen

De Horizonscan Geneesmiddelen moet ervoor zorgen dat patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen tijdig op de hoogte zijn welke geneesmiddelen op de markt komen plus mogelijke effecten.

De Horizonscan Geneesmiddelen is een openbaar overzicht van innovatieve geneesmiddelen die de komende jaren op de Nederlandse markt worden verwacht. Het Zorginstituut Nederland werkt hierin samen met andere overheidsorganen en branchepartijen.

De bedoeling hiervan is dat kennis omtrent het op de markt komen van (innovatieve) geneesmiddelen, of uitbreidingen van indicaties, gebundeld wordt en de toegang tot deze informatie geoptimaliseerd.

Inkoop beter organiseren

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen kunnen op basis van deze informatie hun inkoop beter organiseren en behandelaars kunnen beter bepalen wat deze ontwikkelingen betekenen voor het behandelaanbod. Ook kunnen ziekenhuizen en behandelaars duidelijke afspraken maken over de inzet van deze geneesmiddelen en tijdig de organisatie van de zorg en de financiering hiervan oppakken.

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden zo gefaciliteerd in het versterken van de onderhandelingspositie als inkoper van geneesmiddelen en de overheid kan ingrijpen als de ontwikkelingen daarom vragen. Ook Patiëntenfederatie Nederland is hierbij betrokken.

Bron: Horizonscangeneesmiddelen

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *