homesitemapcontactA+

LIFNano doorbraak behandeling MS?

LIFNano is een eenvoudige, veilige technologie die nieuwe behandelingen van neurodegeneratieve aandoeningen zoals MS mogelijk maakt.

Dr. Su Metcalfe (Cambridge University) ontwikkelt een innovatieve therapie gebaseerd op LIF (Leukaemia Inhibitor Factor), een stamceleiwit dat van nature in ons lichaam wordt geproduceerd. LIF reguleert ons immuunsysteem, beschermt ons lichaam tegen aanvallen, speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van hersenen en ruggenmerg en herstelt beschadigd hersenen- en ruggenmergweefsel.

Nanotechnologie

Omdat LIF niet langer dan 20 minuten buiten de cel kan overleven, wordt voor therapie gebruik gemaakt van nanotechnologie. De LIF wordt in nanodeeltjes van biologisch afbreekbaar materiaal geladen. Deze vormen een beschermde omgeving waartoe de enzymen die voor afbraak zorgen geen toegang krijgen.

De lading van de LIF kan doelgericht op het juiste moment, de juiste plaats (hersenen of ruggenmerg) en in de juiste dosering worden afgegeven. Omdat bij deze methode alleen de lichaamseigen zelftolerantie-/ herstelsystemen worden omgeschakeld en geen medicijnen worden gebruikt, zijn er geen bijwerkingen. Belangrijk is de balans in het lichaam weer te herstellen.

Mits dr. Su Metcalfe voldoende financiering  kan vinden, zou zij in 2020 met de klinische trials kunnen starten. Het zou een ware doorbraak in de behandeling van MS betekenen.

Bron: www.ms-uk.org

 

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. waarom in 2020, en niet meteen, waarom moeten die trails zo lang duren, test het direct uit opmensen met een neurodegeneratieve ziekte, vraag vrijwilligers die zo,n ziekte hebben . ik weet zeker dat er dan veel animo is

  2. mijn ziekte is segmentale distale sma. is deze behandeling beschikbaar voor mij als het zover is? het is immers ook een ruggemergaandoening [ de voorhoorncellen ]

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *