homesitemapcontactA+

Mensen met arbeidsbeperking

Helft bedrijven wil geen extra mensen met beperkingen in dienst

Zo’n 2/3 van de organisaties voelt zich (enigszins) verantwoordelijk om mensen met gezondheidsbeperkingen in dienst te nemen. Dit blijkt uit het rapport “Arbeidsmarkt in kaart 2017” van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Mensen met arbeidsbeperkingMaar ongeveer 15% van de bedrijven geeft in hun personeelsbeleid prioriteit aan het creëren van banen voor mensen met beperkingen. Dit percentage is wel hoger dan in eerdere jaren. Wat opvalt is dat juist kleine organisaties hier minder aandacht aan besteden. Terwijl daar juist veel kansen zijn om participatiebanen te realiseren. Er is nog veel te winnen.

Slideshow

In 2015 had 17% van de werkgevers mensen met beperkingen in dienst. In 60% van de gevallen gaat het hierbij om grote organisaties. Ook zijn er verschillen tussen sectoren. In de zakelijke dienstverlening hebben 12% van de organisaties mensen met beperkingen in dienst. In de overheidssector is dat 50% van de organisaties.

Wel denkt 11% van de werkgevers dat zij de komende 2 jaar meer mensen met beperkingen in dienst zullen nemen. Overigens is de helft van de ondervraagde werkgevers dit niet van plan omdat zij:

  • Geen geschikte functies hebben
  • Geen nieuwe medewerkers nodig hebben
  • Te weinig capaciteit hebben voor begeleiding en ondersteuning;
  • Vooral kijken naar de kwaliteit van de kandidaat en niet naar de beperking;
  • Veel organisaties zijn onvoldoende op de hoogte van beschikbare subsidiemogelijkheden.

Door Aart Bertijn, Bron:  SCP

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *