homesitemapcontactA+

MS Out-of-the-Box Grant

Dr. Inga Huitinga, Directeur Nederlandse Hersenbank

‘MS Out-of-the-Box Grant’ voor Hersenbank

MoveS en Stichting MS Research reikten deze week de ‘MS Out-of-the-Box Grant’ ter waarde van € 100.000,- uit aan dr. Inge Huitinga voor vernieuwend onderzoek naar MS. Huitinga is directeur van De Nederlandse Hersenbank.

dr. Inge Huitinga wint MS Out of the Box Grant

dr. Inge Huitinga wint ‘MS Out of the Box Grant’

Dit vernieuwende onderzoek omvat onderzoek naar microglia clusters om de ontwikkeling van MS in een vroegtijdig stadium te herkennen en te stoppen.

Het unieke aan deze grant is dat vernieuwend (‘Out of the Box’) MS onderzoek nu eindelijk kan plaatsvinden. Daarnaast is de toekenning van de grant uniek doordat de definitieve keuze uit vier onderzoeken is gemaakt door de mensen die hebben deelgenomen aan de evenementen van MoveS zoals Klimmen tegen MS en ArenA MoveS. MoveS is een fondsenwervend initiatief dat zich inzet voor een MS-vrije wereld.

MS Out-of-the-Box grant

Het is dit jaar de eerste keer dat de ‘MS Out-of-the-Box Grant’ wordt uitgereikt. De grant is door MoveS in samenwerking met Stichting MS Research in het leven geroepen om vernieuwend onderzoek naar MS mogelijk te maken, met als uiteindelijk doel een MS-vrije wereld. In samenwerking met Stichting MS Research zijn onderzoekers opgeroepen een onderzoeksvoorstel in te dienen voor de grant.

Patiënten aan het woord

Uniek aan de grant is dat de toekenning is geschied door de vele deelnemers aan de evenementen van MoveS. Deelnemers aan Klimmen tegen MS en ArenA MoveS hebben zelf gestemd welk van de vier onderzoeksvoorstellen hen het meest aansprak. Zo krijgen de mensen die direct of indirect getroffen zijn door MS – patiënten en hun naasten- een stem in de reis naar een MS-vrije wereld. Het onderzoek naar microglia clusters kwam als duidelijke favoriet uit de stemming naar voren.

“Deze aanpak is voor ons van groot belang”, zegt Edwin van Wijngaarden, mede-oprichter van MoveS. “Op deze manier geven wij de mensen wie het aangaat, patiënten, familieleden en andere betrokkenen, direct een stem in de eindbestemming van alle donaties, het onderzoek naar een MS-vrije wereld. Zij hebben zich het afgelopen jaar ingezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. We zijn er dan ook trots op dat ze zelf kunnen beslissen waar dat geld uiteindelijk naartoe gaat.”

Stap naar genezing van MS

Thomas Sanders, mede-oprichter van MoveS vervolgt: “Het onderzoek van dr. Inge Huitinga is veelbelovend omdat het zich richt op de voorfase van MS. We hopen dat het onderzoek indicatoren van de ontwikkeling van MS aan het licht brengt en daarmee een belangrijke stap zet in het genezen en uiteindelijk voorkomen van MS.”

Bekijk hier het filmpje waarin dr. Inge Huitinga haar dank uitspreekt voor deze grant.

Bron: Klimmen tegen MS en Nederlandse Hersenbank

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *