homesitemapcontactA+

Onbeperkt Openbaar Vervoer

BN’rs dienen petitie voor toegankelijkheid openbaar vervoer in

Het openbaar vervoer moet  toegankelijker worden voor iedereen. Gijs Staverman, Anita Witzier en Marc de Hond zijn het daar mee eens. Zij roepen andere BN’ers op  voor beter openbaar vervoer te stemmen. De actie wordt geleid door het B-Team (Betere Team) van No Limits Network, onderdeel van KRO-NCRV.

Petitie

Onbeperkt Openbaar VervoerOnbelemmerd met het openbaar vervoer reizen is voor veel mensen met een beperking in Nederland lastig. Zo is bijvoorbeeld 98% van de bussen toegankelijk en slechts 46% van de bushaltes. Als rolstoeler met de trein reizen is al helemaal een opgave.

Daarom heeft het B-team een petitie opgesteld, waarin ze staatssecretaris Martin van Rijn van VWS vragen ervoor te zorgen dat al het materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk is

Wat moet er veranderen?

Alle nieuw aangeschafte bussen, trams, metro’s en treinen moeten voorzien zijn van diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking, zoals onder andere een zelfstandige instap (schuiftrede) en voldoende ruimte voor rolstoelen.

Het B-Team vraagt  de staatssecretaris ook de stations en perrons voor openbaar vervoer tijdig aan te passen, zodat je er ook daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Zoals het aanpassen van de hoogte voor een gelijke instap. Het B-Team wil deze petitie in de Week van de Toegankelijkheid, van 2 tot 7 oktober 2017, in Den Haag aanbieden.

Het B-Team is een web only programma waarbij consumentenproblemen van mensen met een beperking aan de kaak worden gesteld. Vanaf september is het B-Team te zien op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van No Limits Network.

Bron: Support Magazine

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *