homesitemapcontactA+

Paramedische zorg

Patiënt is tevreden over paramedisch zorg

Nederlanders zijn over het algemeen tevreden over hun paramedische zorgverlener, zoals de fysiotherapeut, huidtherapeut, oefentherapeut en logopedist.

Paramedische zorgDit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Qualizorg op basis van de patiëntbeleving van bijna 140 duizend patiënten.  Gemiddeld krijgen deze therapeuten een 8,8.

Tevredenheid

Met name het participatievermogen van de therapeut en de therapietrouw zijn belangrijke factoren zijn voor de tevredenheid. “Het gaat erom dat de zorgverlener samenwerkt met de patiënt:

  1. voor het bereiken van de behandeldoelstellingen;
  2. voorkomen van nieuwe klachten door meegeven thuisoefeningen.

Duidelijk is naar voren gekomen dat de communicatie naar de patiënt de belangrijkste factor van tevredenheid is én dat de patiënt betrokken wil worden bij het behandelplan.

Kritisch

Mannen zijn iets kritischer op hun fysiotherapeut dan vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek. Ook zijn oudere vrouwen vaker tevreden met hun therapeut dan jongere vrouwen.

Vrouwen zijn ten opzichte van mannen wel kritischer als het gaat om privacy en hygiëne in de praktijk. “De vrouwelijke patiënt beveelt een therapeut eerder aan dan de mannelijke patiënt, mits ze voldoende privacy tijdens de behandeling hebben en de praktijk hygiënisch is.

Bron: Skipr

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *