homesitemapcontactA+

Plan van Aanpak VN-Verdrag klaar

Het Plan van aanpak voor de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking is klaar.  Voldoende handvatten om Nederland toegankelijker te maken.   

Het plan geeft een praktische uitwerking van het Besluit toegankelijkheid dat in december 2016 door de Tweede Kamer is aangeboden. Het plan is door het ministerie van VWS geschreven in samenwerking met de Alliantie voor Implementatie van het VN-verdrag, VNO en VNG.

Iedereen aan de bak

In het Plan staat onder meer beschreven hoe de Rijksoverheid, de departementen, gemeenten en bedrijfsleven concreet aan de slag gaan met de implementatie van het VN-verdrag. De uitvoering gaat stapsgewijs met duidelijke doelen en deadlines.

Mensen met een beperking betrokken

De mensen voor wie het verdrag is bedoeld, worden vanaf het begin betrokken bij het maken van de plannen per bedrijfstak, beleidsterrein of lokale inclusie-agenda. Van passend onderwijs tot arbeidsparticipatie, van wonen tot toegankelijke openbare ruimte, van bouwregelgeving tot inkomensbeleid, enzovoort

Het plan is 30 maart door staatssecretaris Van Rijn naar de Tweede Kamer gestuurd. De minister van VWS legt jaarlijks verantwoording af aan beide Kamers.

Bron: Ieder(in)

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *