homesitemapcontactA+

Rolstoel wordt Formule 1-bolide

Een vriendengroep uit Maastricht heeft tijdens het  carnaval een pitstop van Max Verstappen nagebootst met een hoofdrol  voor hun vriend Glenn, die in een rolstoel zit. 

De vrienden, al sinds de basisschool onafscheidelijk, staan bekend om hun opmerkelijke creaties. Sinds vriend Glenn in een rolstoel zit door een spierziekte, verzinnen ze allerlei creaties zodat hij gewoon mee kan doen. Zo kroop hij al in de huid van Superman, Sneeuwwitje en nu dus Max Verstappen.

Amerikaans voorbeeld
De groep viert al jaren in dezelfde ‘pakjes’ carnaval. Het idee om Glenn een hoofdrol te geven is naar Amerikaans voorbeeld, vertelt een lid van de vriendengroep. “Iemand uit de vriendengroep zag in een Amerikaans filmpje hoe een jongen in een rolstoel in een soortgelijk bouwwerk werd gehesen.” De mannen gingen aan de slag en overtroffen al snel hun Amerikaanse voorbeeld.

Glenn lijdt aan een zeldzame spierziekte. Op zijn vijftiende kreeg hij moeite met lopen en sinds zijn negentiende zit hij in een rolstoel. Dat weerhoudt hem er niet van ieder jaar feest te vieren tijdens carnaval. De vriendengroep investeert veel tijd en moeite in de bouwwerken. Dat Glenn nu in een Formule 1-bolide rondrijdt, was zijn grote wens.

Succes
De carnavalsvierders hadden het succes niet aan zien komen. “Iemand had onze onthulling gefilmd en naar dagblad de Limburger gestuurd, zo is het balletje gaan rollen. Het staat nu op allerlei sites en op Dumpert heeft het zelfs meer dan 200.000 views.”

Als de gezondheid van Glenn het toelaat, gaat de groep ook voor volgend jaar weer aan de tekentafel zitten.

Bron: Supportmagazine

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *