homesitemapcontactA+

Traplopen voor MS!

ArenA Moves

Duizend mensen hebben zondag de trappen van de Johan Cruijff Arena bedwongen. Ze haalden daarmee een bedrag van zo’n 750.000 euro op voor onderzoek naar MS.

Een van de deelnemers was de 47-jarige Winston Carrilho uit Uithoorn, die zelf MS heeft. Zes jaar geleden was hij een kasplantje: „Ik was zwaar depressief en kon niet eens vijftig meter lopen. Ik leefde helemaal geïsoleerd. Met veel bewegen en fitness heb ik mijn leven de afgelopen jaren weer terug gekregen”. Winston liep 3000 Arena-treden op en af.

Carrilho liep de treden met een team van zes, waaronder zijn vriendin Esther Kaine. „Vorig jaar wilde ik al meedoen. Toen dat niet lukte, heb ik een flat in Uithoorn opgezocht en ben alsnog duizend treden op en neer gaan lopen.”

Goede vriend met MS

Ook de Rotterdamse Jasper Verbunt deed mee. In anderhalf uur tijd liep hij 6500 treden op en af. Hij heeft een goede vriend met MS en ziet hem aftakelen. „De spieren werken niet meer goed. Ik herinner me nog de eerste keer dat hij struikelde; net als de eerste keer dat hij een wandelstok meenam. Ondertussen zit hij in een rolstoel.” De Rotterdammer liet zich sponsoren voor zo’n vijfhonderd euro. Vier dagen per week trainde hij voor de trappenloop.”

Tweede keer Trappenloop

Organisatoren Edwin van Wijngaarden en Thomas Sanders zijn blij met het financiële resultaat van deze editie en zijn vastbesloten er mee door te gaan. Vorig jaar organiseerden ze de trappenloop voor de eerste keer. Er is volgens het tweetal meer bewustzijn nodig rond MS. „MS heet de verborgen ziekte. Mensen die de aandoening krijgen laten zich vaak bewust niet zien. Uit schaamte. Dat moeten we doorbreken.”

Bron: Telegraaf

Fotografie: Maxim Wermuth

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat knap zeg. Als ik 20 traptreden loop dan krijg ik mijn benen niet meer opgetilt en daarom probeer ik traplopen maar zoveel mogelijk te vermijden. Door training is het dus wel mogelijk om er meer uit te halen. Dat geeft hoop.

    1. Dankjewel Pieter. Ik zie je reactie vandaag pas.
      Mij is t gelukt met training. Ook t lopen. 6 jaar lang kon ik maar 50 meter lopen. Afgelopen zondag liep ik 13.5 km. Er is weinig mis met onze spieren want t is een ziekte van t zenuwstelsel daarom train ik 5 dagen per week om mijn spieren sterker te maken. Voor mij werkt t in iedergeval. Maar t blijft een gevecht. Elke dag weer maar niks doen is voor mij geen optie.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *