homesitemapcontactA+

Week van de Toegankelijkheid

Thema: Aan Tafel

Van 2 t/m 7 oktober 2017 is de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Sinds het van kracht worden van het VN-verdrag in 2016 moet iedereen in Nederland serieus werk maken van toegankelijkheid.

Met het thema ‘Aan tafel!’ wil de organisatie bereiken dat mensen met een beperking of een chronische ziekte, overal kunnen eten, uitgaan en elkaar ontmoeten zonder belemmeringen.

Toegankelijkheid van de horeca is een breed begrip. Het gaat bijvoorbeeld om fysieke toegankelijkheid, goede informatie over het menu en de bereikbaarheid, kosten, sanitaire voorzieningen, bejegening en service en akoestiek. Niet alleen van horeca, kantines of terrassen maar ook van evenementen en festivals.

Landelijke acties

Vorig jaar deden ruim honderd organisaties mee aan de Week van de Toegankelijkheid. Overal in het land werden acties georganiseerd voor toegankelijkere cafés, restaurants, kantines en festivals. Ondanks alle behaalde successen is er nog veel werk te verzetten. De Week van de Toegankelijkheid gaat dit jaar weer voor mooie resultaten.

Extra aandacht voor jongeren

Ben je jong en heb je een beperking of chronische aandoening? Dan heb je misschien wel specifieke wensen in de horeca. Dit jaar is er tijdens de Week van de Toegankelijkheid extra aandacht voor jongeren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de toegankelijkheid van de (studenten)kroeg en clubs, de (buiten)bioscoop en de zomerfestivals? Ook daar kan vast nog heel veel verbeterd worden zodat alle jongeren zonder belemmeringen kunnen genieten van het uitgaansleven.

Delen met anderen

De organisatie hoopt dat zij ook dit jaar op iedereen mag rekenen door het organiseren van positieve, leuke en inspirerende activiteiten in de buurt om te laten zien dat toegankelijkheid gewoon kan en heel gewoon is.

Bron: Supportmagazine

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *