homesitemapcontactA+

Oproepen

Onderzoek Cognitieve Revalidatie

Onderzoek cognitieve revalidatie

Het VUmc in Amsterdam en Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem gaan starten met een onderzoek naar cognitieve behandelingen voor MS patiënten. Ze willen uitzoeken of drie soorten behandelingen de cognitieve problemen kunnen verminderen.
Lees meer
 • 19-06-2017
Medicinale Cannabis – Interview

Medicinale cannabis – interview

Voor het tijdschrift Plus Magazine schrijft freelance wetenschapsjournalist Jeroen Wapenaar momenteel een artikel. Het artikel gaat over medicinaal gebruik van cannabis. Wapenaar zoekt een 50 plusser die cannabis medicinaal gebruikt.
Lees meer
 • 30-05-2017
Deelnemers Voor MS Onderzoek Gezocht

Deelnemers voor MS onderzoek gezocht

Deelnemers gezocht voor MS onderzoek: Het effect van het medicijn natalizumab op de hersenaanpassingen bij mensen met MS. Mensen met MS tussen de 18 en 65 jaar die 4 tot 6 jaar interferon-bèta of glatirameer acetaat gebruiken kunnen deelnemen.
Lees meer
 • 02-03-2017
Aandachtstraining Op Cognitie En Brein

Aandachtstraining op cognitie en brein

VUmc zoekt mensen met MS én gezonde proefpersonen voor een aandachtstraining op cognitie en brein. Met dit onderzoek wil VUmc nagaan hoe compensatie in de hersenen werkt door de effecten van een aandachtstraining op cognitie en het brein te onderzoeken.
Lees meer
 • 08-02-2017
VUmc Zoekt Testers Voor Onderzoek

VUmc zoekt testers voor onderzoek

Het VUmc zoekt mensen met MS die nog niet eerder een neuropsychologisch onderzoek hebben gedaan (of heel lang geleden voor het laatst), om een aantal testen op een iPad te volbrengen en te beoordelen op begrijpelijkheid en zelfstandige uitvoerbaarheid.
Lees meer
 • 08-02-2017
Meedoen Aan Online Cognitieve Training?

Meedoen aan online cognitieve training?

Voor dit onderzoek zoekt het VUmc nog personen met MS die het cognitief trainingsprogramma willen doorlopen. De cognitieve training is drie keer per week, gedurende acht weken. De training verloopt via de computer, verbonden met het internet.
Lees meer
 • 01-02-2017
Onderzoek VUmc Naar Cognitieve Functioneren

Onderzoek VUmc naar cognitieve functioneren

Het VUmc zoekt deelnemers voor wetenschappelijk onderzoek waarbij ze geïnteresseerd zijn in het cognitieve functioneren. Ze zoeken mensen die ongeveer 4-6 jaar standaardmedicatie of Tysabri gebruiken en mensen die bijna of zojuist gestart zijn met Fingolimod.
Lees meer
 • 13-01-2017
Gezocht: Vrijwilligers Voor MS-telefoon

Gezocht: vrijwilligers voor MS-telefoon

De MS-telefoon is een dienstverlening van de MS Vereniging. Het telefoonteam biedt ervaringskennis en een luisterend oor aan iedereen die belt met vragen rondom MS. Zo helpt de MS-telefoon bellers een stukje verder op weg bij praktische en emotionele problemen.…

Lees meer
 • 10-01-2017
De Oplossing Zit In De Hersenen

De oplossing zit in de hersenen

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De Nederlandse Hersenbank (NHB) verzamelt hersenweefsel van overleden donoren met een hersenaandoening, zoals MS, én van donoren zonder neurologische aandoening.
Lees meer
 • 04-12-2016
 • 1
 • 2