homesitemapcontactA+

Oproepen

Project Van Inleving Naar Innovatie

Project van Inleving naar Innovatie

Je hebt MS. Jij weet het beste wat dat voor jou betekent. Studenten Klinische Technologie willen leren wat het betekent een chronische ziekte te hebben. Zij zetten project Van Inleving naar Innovatie op en zoeken jou om over de impact van je ziekte te spreken en zo mogelijkheden voor innovatie te verkennen.
Lees meer
 • 19-01-2018
Brainpower Gezocht!

Brainpower gezocht!

Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek! Gezocht: gezonde mensen voor onderzoek van VUmc. Mensen met MS hebben vaak problemen met geheugen, aandacht en concentratie. Deze problemen willen wij in kaart brengen met drie nieuwe digitale testen op een iPad.
Lees meer
 • 16-01-2018
Onderzoek Neurologische Zorg

Onderzoek neurologische zorg

MS Zorg Nederland heeft in een pilot studie onderzocht hoeveel mensen met MS daadwerkelijk onder actieve begeleiding staan van een neuroloog. Verder onderzoek naar dit onderwerp is van belang. Wil jij meehelpen? Vul dan een korte vragenlijst in.
Lees meer
 • 01-11-2017
Onderzoek Cognitieve Revalidatie

Onderzoek cognitieve revalidatie

Het VUmc in Amsterdam en Klimmendaal Revalidatiespecialisten in Arnhem gaan starten met een onderzoek naar cognitieve behandelingen voor MS patiënten. Ze willen uitzoeken of drie soorten behandelingen de cognitieve problemen kunnen verminderen.
Lees meer
 • 31-10-2017
Ben Je In 1966 Geboren? Doe Dan Mee!

Ben je in 1966 geboren? Doe dan mee!

Uitdehaag: “Met project Y kijken we naar het beloop van de ziekte: bij wie verloopt de ziekte relatief goed en bij wie niet? Vervolgens onderzoeken we systematisch factoren die van invloed kunnen zijn
Lees meer
 • 03-08-2017
VUmc Zoekt Gezonde Vrijwilligers

VUmc zoekt Gezonde Vrijwilligers

Het VUmc in Amsterdam gaat starten met een onderzoek naar het in kaart brengen van de cognitie van mensen met MS door middel van testjes op een iPad. Om de scores van de mensen met MS te kunnen vergelijken met een gezonde situatie, zijn wij op zoek naar gezonde vrijwilligers.
Lees meer
 • 25-07-2017
Mijn Kwaliteit Van Leven

Mijn kwaliteit van Leven

Per Saldo vindt het belangrijk dat budgethouders hun stem laat horen over de zorg. Vul twee keer per jaar een online vragenlijst in en laat zo zien wat voor jou belangrijk is.
Lees meer
 • 16-07-2017
Deelnemers Voor MS Onderzoek Gezocht

Deelnemers voor MS onderzoek gezocht

Deelnemers gezocht voor MS onderzoek: Het effect van het medicijn natalizumab op de hersenaanpassingen bij mensen met MS. Mensen met MS tussen de 18 en 65 jaar die 4 tot 6 jaar interferon-bèta of glatirameer acetaat gebruiken kunnen deelnemen.
Lees meer
 • 02-06-2017
Gezocht: Vrijwilligers Voor MS-telefoon

Gezocht: vrijwilligers voor MS-telefoon

De MS-telefoon is een dienstverlening van de MS Vereniging. Het telefoonteam biedt ervaringskennis en een luisterend oor aan iedereen die belt met vragen rondom MS. Zo helpt de MS-telefoon bellers een stukje verder op weg bij praktische en emotionele problemen.…

Lees meer
 • 10-04-2017
 • 1
 • 2