Onderzoek behandelingsvoorkeuren

Wat zijn uw behandelingsvoorkeuren?

Een onderdeel van het Optogenerapy project is onderzoek doen naar de behandelvoorkeuren en -behoeften van mensen met MS. Wij zoeken mensen met relapsing remitting MS die mee willen doen aan een focusgroep.

Een onderdeel van het Optogenerapy project is onderzoek doen naar de kwaliteit van leven bij mensen met MS en zoekt deelnemers die een kwaliteit van leven vragenlijst willen invullen.Een focusgroep is een onderzoeksvorm waarbij we als groep in gesprek gaan over uw ideeën en meningen over uw behandelingen.

Omschrijving project

Het Optogenerapy project ontwikkelt een nieuw medisch implantaat wat zorgt voor een gecontroleerde afgifte van het geneesmiddel interferon beta in het lichaam. Het doel is om door middel van de implantaat de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren. Verder worden een hogere effectiviteit van het medicijn, minder bijwerkingen en lagere ziektekosten beoogd.

Doel onderzoek

Om inzicht te krijgen in de potentiele impact van de implantaat is het van belang om meer te weten te komen over welke aspecten van een behandeling belangrijk zijn voor de patiënt en welke voorkeuren de patiënt rondom de behandelingen heeft. In groepsverband, met maximaal 10 deelnemers per focusgroep, zullen deze thema’s besproken worden. De focusgroep heeft een maximale duur van 2 uur.

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen aan dit onderzoek als u de diagnose relapsing remitting MS heeft, 18 jaar of ouder bent en in de gelegenheid bent om naar de Erasmus Universiteit Rotterdam te komen.

Interesse?

Voor meer informatie en deelname aan de focusgroep kunt u mailen naar de hoofdonderzoeker Laurenske Visser, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, l.a.visser@eshpm.eur.nl. De focusgroepen zullen eind augustus/ begin september 2019 plaats vinden (afhankelijk van beschikbaarheid van de deelnemers).

Meer informatie over het Optogenerapy project kunt u vinden op optogenerapy.eu/about-optogenerapy/. Het project wordt gefinancierd vanuit de Europese Unie Horizon 2020 onderzoek en innovatie programma, onder vermelding van grant agreement No 720694.

Zie ook de eerdere oproep van het Optogenerapy project: Onderzoek naar kwaliteit van leven

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Goeden dag,

    Ik zou graag wat meer informatie ontvangen over uw onderzoek om te kijken of ik wellicht/kan deelnemen.

    Groet Remon van den Berg

    1. Beste Ramon, voor meer informatie kun je contact opnemen met de hoofdonderzoeker Laurenske Visser, van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar mailadres is l.a.visser@eshpm.eur.nl

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *