In deze MSzien allemaal powervrouwen aan het woord. Prof Inge Huitinga vertelt over haar MS onderzoek. Arts-onderzoeker Floor Loonstra vertelt over Project Y bij het MS Centrum Amsterdam. Hersenwetenschapper Hanneke Hulst schrijft over cognitie. En in de reeks 1000 gezichten ook een powervrouw die na haar diagnose MS nu toch weer kan klimmen!

Bewegen doen velen zonder erbij na te denken, maar ook bij velen is het de gesteldheid van die dag, die de beweeglijkheid bepaald. Ook bij mensen met MS. Vandaar dat we het erg toepasselijk vonden om ons jaarlijkse themanummer in het licht van Beweging te zetten.

Nooit meer Hintzen. Niet te bevatten. Nooit meer contact. Dat doet heel veel pijn. Verder een interview met Raymond Timmermans, een Column van hersenwetenschapper Hanneke Hulst, Regio Brabant Zuid Oost laat zich horen, Mariette doet mee aan Project Y en lees over het ‘siësta syndroom’.

Financiële regelingen bij een handicapMS-onderzoeker dr. ir. Bram Platel aan het woord, tevens MS-patiënt. Elfi wil naar de Paralympics in Tokio. Lees over de mogelijkheden van woningaanpassingen. Hersenwetenschapper Hanneke Hulst over haar onderzoek. Wouter Veraart vertelt over zijn overleden vader Chris. Tips over financiele regelingen bij ziekte. En meer!

Niets is zo eenzaam als een vol cafeInterview met Prof.dr. Hintzen, directeur van het MS-centrum van het Erasmus, een portret van Denise (22), Met een re-integratiecoach opnieuw naar werk. Column van wetenschapper Hanneke Hulst, Wouter Veraart, zoon van Chris aan het woord. En een artikel over eenzaamheid.

Het virtuele tijdschrift MSzien verschijnt vier keer per jaar. Na verschijning maakt de redactie een PDF bestand van het hele nummer. Op die manier kun je oude nummers nog eens nalezen. Voordeel van een PDF bestand is dat je het magazine off-line kunt lezen en gemakkelijk in één keer kunt printen.