homesitemapcontactA+

Cartoon over PGB bij MSzien magazineIn dit sluitstuk van 2017 spraken we met twee auteurs over hun boek over MS. Jarno Gall (24 jaar) komt aan het woord. Op het gebied van MS Onderzoek maken we kennis met het Expertisecentrum Cognitie. Het fenomeen van Uhthoff komt aan bod, een column van Hanneke Hulst en een artikel over het pgb.

Deze keer gaat MSzien over humeur management. Een term bedacht door de veel te jong overleden René Gude. Op het forum vroegen we: “Hoe houd jij de moed erin en je humeur op peil” en Hanneke Hulst laat haar wetenschappershart spreken. Silke Hoppe spreekt over Chronisch ziek zijn als bron van geluk, en meer!

MS-onderzoek in Nederland. dr. B. Ćurčić-Blake: ‘Met lichte stroompjes geheugen wakker schudden’.
Nel met haar scoot de Franse alpen in.
Vrijwilliger Tiety is een duizenpoot. MS en zelfmanagement.
Blaasproblemen en MS heeft 1000 gezichten. Aan het woord is Mitsai.

mszien-170305-cartoon-verkiezingen-jan-van-amstelIn deze MSzien vertelt prof. dr. Paul van der Valk: “We zijn mogelijk processen op het spoor die de hersenen zelf hebben om de ziekte te onderdrukken”.
Lees ook twee artikelen over de verkiezingen, Femke is op zoek naar ‘de 1000 gezichten van MS, de column van Hanneke en over de groepsapp ‘Pieters Jas’.

nieuwsbrief-mszien-160606-MS-hackathon-cartoon-kleinIn de serie Wetenschap: onderzoeker Joost Smolders over zijn onderzoek naar vitamine D. Portret van MSwebber Maxim Wermuth, Donorregistratie, MS ‘Hacken’?
Hanneke Hulst over MS en Cognitie en MS heeft 1.000 gezichten. En maak kennis met de MS Vereniging, Regio Haarlem.

Het virtuele tijdschrift MSzien verschijnt vier keer per jaar. Na verschijning maakt de redactie een PDF bestand van het hele nummer. Op die manier kun je oude nummers nog eens nalezen. Voordeel van een PDF bestand is dat je het magazine off-line kunt lezen en gemakkelijk in één keer kunt printen.

Magazine

MSzien-wit

MSweb geeft de redactie van MSzien ruimte op haar website om een online magazine te publiceren onder de naam MSzien, tijdschrift over MS. Wil je op de hoogte blijven van het verschijnen van een nieuw nummer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, via Mijn MSweb.

Disclaimer:

De Redactie van MSzien verklaart dat de informatie op deze website op zorgvuldige wijze en naar beste weten is verzameld en samengesteld. Evenwel kan zij op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van deze informatie. De Redactie van MSzien aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bovengenoemde informatie.