homesitemapcontactA+

MS-onderzoek in Nederland. dr. B. Ćurčić-Blake: ‘Met lichte stroompjes geheugen wakker schudden’.
Nel met haar scoot de Franse alpen in.
Vrijwilliger Tiety is een duizenpoot. MS en zelfmanagement.
Blaasproblemen en MS heeft 1000 gezichten. Aan het woord is Mitsai.

mszien-170305-cartoon-verkiezingen-jan-van-amstelIn deze MSzien vertelt prof. dr. Paul van der Valk: “We zijn mogelijk processen op het spoor die de hersenen zelf hebben om de ziekte te onderdrukken”.
Lees ook twee artikelen over de verkiezingen, Femke is op zoek naar ‘de 1000 gezichten van MS, de column van Hanneke en over de groepsapp ‘Pieters Jas’.

nieuwsbrief-mszien-160606-MS-hackathon-cartoon-kleinIn de serie Wetenschap: onderzoeker Joost Smolders over zijn onderzoek naar vitamine D. Portret van MSwebber Maxim Wermuth, Donorregistratie, MS ‘Hacken’?
Hanneke Hulst over MS en Cognitie en MS heeft 1.000 gezichten. En maak kennis met de MS Vereniging, Regio Haarlem.

nieuwsbrief-mszien-160606-MS-hackathon-cartoon-kleinThemanummer
Theater is als een leven met MS. Het kan mooi zijn, vrolijk maar ook zwaar en verdrietig. Er zijn acteurs die een rol spelen, er zijn acteurs die improviseren, maar als acteur moet je je laten zien, je blootgeven, zonder schroom. Daar sta je dan in al je naaktheid.

nieuwsbrief-mszien-160606-MS-hackathon-cartoon-kleinTerugblik op de MSHackathon. MS Onderzoek in Nederland vanuit Groningen. Twee BN-ers over hun MS; politica Fleur Agema en journalist Ernst Nordholt.
Column Hanneke Hulst. Een vriendin met MS en MS Verenigings nieuws uit de regio Zutphen

Het virtuele tijdschrift MSzien verschijnt vier keer per jaar. Na verschijning maakt de redactie een PDF bestand van het hele nummer. Op die manier kun je oude nummers nog eens nalezen. Voordeel van een PDF bestand is dat je het magazine off-line kunt lezen en gemakkelijk in één keer kunt printen.

Magazine

MSzien-wit

MSweb geeft de redactie van MSzien ruimte op haar website om een online magazine te publiceren onder de naam MSzien, tijdschrift over MS. Wil je op de hoogte blijven van het verschijnen van een nieuw nummer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, via Mijn MSweb.

Disclaimer:

De Redactie van MSzien verklaart dat de informatie op deze website op zorgvuldige wijze en naar beste weten is verzameld en samengesteld. Evenwel kan zij op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van deze informatie. De Redactie van MSzien aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebaseerd zijn op bovengenoemde informatie.