homesitemapcontactA+

Boeken over ms

Kroniek Van Een Klein Bestaan

Kroniek van een klein bestaan

Ernst Nordholt (1964) is een geboren en getogen Groninger. Na het Gymnasium en enkele jaren universiteit begint hij met een journalistieke carriëre. In 2001, inmiddels journalist bij de Telegraaf, kreeg hij de diagnose MS. Het boek bevat ironische observaties van een journalist die vecht tegen MS.
Lees meer
  • 30-05-2016
Cognitie – Inclusief Recensies

Cognitie – inclusief recensies

Van wetenschappers vóór mensen met MS en hun omgeving. Een boek (96 pagina's) boordevol met informatie over verschillende aspecten van cognitie. Cijfers en feiten over cognitieve problemen bij MS. Is het mogelijk op MRI scans te zien of iemand met MS last heeft van cognitieve problemen?
Lees meer
  • 15-06-2015
Een Positieve Uitslag

Een positieve uitslag

Evelien is dertig en geniet van haar drukke leven vol met feesten, surfen en vrienden. Dan slaat het noodlot toe: na jaren van vage klachten en onderzoeken krijgt ze de diagnose MS. Twee dagen na de diagnose ontmoet ze Arne, die wel eens de liefde van haar leven zou kunnen zijn.
Lees meer
  • 01-04-2014
Stuk !

Stuk !

Reni de Boer werd op haar zeventiende ziek. Wat leek te beginnen als een fikse griep, ging maar niet over. Reni wilde naar school, naar feestjes en verder met haar leven, maar bleef moe. Zes jaar later kreeg ze de diagnose MS, nog maar net getrouwd.
Lees meer
  • 01-11-2013
Het Raam Kan Niet Open

Het raam kan niet open

Ervaringsverhalenl van Gerard Elferink waarin hij ingaat op het ontstaan van de ziekte MS bij hem en gebeurtenissen in zijn leven, sinds hij met MS moest gaan leven. Hij vertelt dat onze wereld in verwarring is, vol bureaucratie en hebzucht met alle gevolgenn van dien.
Lees meer
  • 05-07-2013
Multiple Sclerose Zorgboek 2013

Multiple Sclerose Zorgboek 2013

Een naslagwerk voor iedereen die met MS te maken heeft. Een boek met duidelijke en betrouwbare informatie. Tal van deskundigen en ervaringsdeskundigen zoals leden van de MSVN hebben aan deze achtste druk meegewerkt.
Lees meer
  • 05-06-2013
Gouden Toekomst

Gouden Toekomst

Harm Franse kreeg eind 2003 de diagnose MS. Daarna ging het fysiek steeds slechter en ook mentaal had hij het er zwaar mee. Met hulp van een medisch maatschappelijk werker van VUmc MS Centrum A'dam is hij de zware periode goed doorgekomen. Hij gaf zijn leven een nieuwe richting en schreef een avonturenroman.
Lees meer
  • 25-03-2013
MS-zorg Kwaliteitscriteria – 2012

MS-zorg kwaliteitscriteria – 2012

'MS-zorg: kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief’ vertelt aan welke criteria goede MS-zorg volgens mensen met MS dient te voldoen. De elf criteria zijn opgesteld na onderzoek onder patiënten en gesprekken met ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals.
Lees meer
  • 30-11-2012
Doorlopen – Hardlopen Met MS

Doorlopen – Hardlopen met MS

Jolanda Lammers is fervent hardloopster. De pijntjes en tintelingen die ze voelt, schrijft ze toe aan haar drukke bestaan. Maar als de signalen verontrustend worden, laat ze zich onderzoeken. In oktober 2005 krijgt zij de diagnose multiple sclerose.
Lees meer
  • 03-08-2012
De Benenwagen

De benenwagen

Karin Spaink: Niemand vindt een kruk, gehoorapparaat of rollator cool. Toch is de Canta dat kleine, kekke autootje voor mensen met makke een begerenswaardig object geworden. Het is het enige hulpstuk voor gehandicapten waar gezonde mensen jaloers op zijn.
Lees meer
  • 06-06-2012