Boeken over MS

Niets Is Iets

Niets is iets

In maart 2018 verscheen Niets is Iets van Wouter Godijn. Op de achterflap: “Vanaf het eerste gedicht in ‘Niets is iets’ bevinden we ons in het instabiele universum van Wouter Godijn, waarin altijd wel iets aan de hand is, zelfs als dat niet zo is...
Lees meer
Kroniek Van Een Klein Bestaan

Kroniek van een klein bestaan

Ernst Nordholt (1964) is een geboren en getogen Groninger. Na het Gymnasium en enkele jaren universiteit begint hij met een journalistieke carriëre. In 2001, inmiddels journalist bij de Telegraaf, kreeg hij de diagnose MS. Het boek bevat ironische observaties van een journalist die vecht tegen MS.
Lees meer
Cognitie – Inclusief Recensies

Cognitie – inclusief recensies

Van wetenschappers vóór mensen met MS en hun omgeving. Een boek (96 pagina's) boordevol met informatie over verschillende aspecten van cognitie. Cijfers en feiten over cognitieve problemen bij MS. Is het mogelijk op MRI scans te zien of iemand met MS last heeft van cognitieve problemen?
Lees meer
Een Positieve Uitslag

Een positieve uitslag

Evelien is dertig en geniet van haar drukke leven vol met feesten, surfen en vrienden. Dan slaat het noodlot toe: na jaren van vage klachten en onderzoeken krijgt ze de diagnose MS. Twee dagen na de diagnose ontmoet ze Arne, die wel eens de liefde van haar leven zou kunnen zijn.
Lees meer
Stuk !

Stuk !

Reni de Boer werd op haar zeventiende ziek. Wat leek te beginnen als een fikse griep, ging maar niet over. Reni wilde naar school, naar feestjes en verder met haar leven, maar bleef moe. Zes jaar later kreeg ze de diagnose MS, nog maar net getrouwd.
Lees meer