fp-diagnoseMensen met klachten zijn soms blij als ze horen dat ze multiple sclerose hebben! Dat lijkt een vreemde reactie. Maar sommige mensen met MS lopen al zo lang rond met rare verschijnselen dat ze blij zijn dat hun klachten een naam krijgen.

fp-klachtenIn deze rubriek gaan we dieper in op de meest voorkomende klachten. MS verloopt bij iedereen anders. Als je MS hebt, wil dit zeker niet zeggen dat je ook alle klachten zult krijgen waarover je op deze website leest.

fp-medicijnenIn deze rubriek staan artikelen over medicijnen die MS weliswaar niet kunnen genezen maar wel kunnen afremmen. Naast deze artikelen vind je hier ook artikelen over stamcelbehandeling (aHSCT).

fp-klachtenHier vind je artikelen met aandacht voor de hersenen, hoe onderzoek verloopt, erfelijkheid, zwangerschap en menopauze.

Ook jaarlijkse updates vanuit ECTRIMS, ’s werelds grootste congres toegewijd aan het begrijpen en de behandeling van MS.

fp-complementairDe medische wetenschap ziet MS als een lichamelijke aandoening. De alternatieve medische wetenschap ziet MS veelal als een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest. Doel van de behandeling is het herstellen van dat evenwicht.

fp-zorg-revaArtikelen uit binnen- en buitenland of interviews met deskundigen op het gebied van Zorg en Revalidatie. Over meer bewegen, revalideren en zorg voor mensen met MS.

Kinderen met MSOp MSkidsweb.nl besteden we speciale aandacht aan kinderen met MS. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die de ziekte hebben. Ook voor jongeren vind je hier speciale informatie.