homesitemapcontactA+

fp-diagnoseMensen met klachten zijn soms blij als ze horen dat ze multiple sclerose hebben! Dat lijkt een vreemde reactie. Maar sommige mensen met MS lopen al zo lang rond met rare verschijnselen dat ze blij zijn dat hun klachten een naam krijgen.

fp-klachtenIn deze rubriek gaan we dieper in op de meest voorkomende klachten. MS verloopt bij iedereen anders. Als je MS hebt, wil dit zeker niet zeggen dat je ook alle klachten zult krijgen waarover je op deze website leest.

fp-medicijnenIn deze rubriek staan artikelen over medicijnen die MS weliswaar niet kunnen genezen maar wel kunnen afremmen. Naast deze artikelen vind je hier ook artikelen over stamcelbehandeling (aHSCT).

fp-wetenschapDe artikelenserie: ‘MS Onderzoek in Nederland’ begon in het voorjaar van 2007. Inmiddels bevat deze serie meer dan 30 interviews met grote namen uit het MS-veld.
Auteur: Raymond Timmermans. Eindredacteur: Louis Weltens.

fp-complementairDe medische wetenschap ziet MS als een lichamelijke aandoening. De alternatieve medische wetenschap ziet MS veelal als een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest. Doel van de behandeling is het herstellen van dat evenwicht.

fp-zorg-revaArtikelen uit binnen- en buitenland of interviews met deskundigen op het gebied van Zorg en Revalidatie. Over meer bewegen, revalideren en zorg voor mensen met MS.

fp-dossiersIn deze rubriek ‘archiveren’ we artikelen en nieuwsberichten over de MS Centra van Nederland.Kijk voor de artikelen over wetenschappelijk onderzoek in de

Rubriek Meer over MS –> Wetenschap
Rubriek MS-Onderzoek –> Klinisch enz

Meer over MS

In deze rubriek staan artikelen die dieper ingaan op de medische aspecten van MS: van alternatieve geneesmiddelen tot psychische klachten en van jongeren met MS tot revalidatie.

Wie nog niet veel over MS heeft gelezen kan het beste de rubriek Wat is MS lezen. Het laatste onderzoeknieuws vindt je in de rubriek MS-Onderzoek in Nederland. De artikelen zijn veelal geschreven voor Magazine MSzien.

Liever praten met lotgenoten?

Word lid van de MS Vereniging Nederland.

De MSVN heeft 21 Afdelingen over het hele land.

msvereniging
Alle Afdelingen organiseren bijeenkomsten.

Kijk op http://www.msvereniging.nl