Kinderen met MSHier lees je verhalen van kinderen die zelf MS hebben. Gelukkig zijn er niet heel veel kinderen met multiple sclerose. Dit betekent ook dat er niet zoveel lotgenootjes zijn. Best jammer, want het is vaak prettig om ervaringen van anderen te horen die in dezelfde situatie zitten.

Multiple Sclerose, Zo zit datIeder kind moet op school vast wel eens een spreekbeurt of werkstuk maken. Misschien gaat het dit keer dan wel over MS? Wij helpen daar graag bij, met een gratis spreekbeurt-boekje of met het project MS in de klas.

Kinder MS DagIeder jaar organiseert het ErasmusMC een dag voor kinderen en jongeren met MS of ziekten die lijken op MS. De dag vindt altijd plaats op een leuke plek, bijvoorbeeld in Blijdorp of de Efteling. Een selectie van de foto’s van deze dagen vind je hier, net als de verslagen.

1be20_muisvraagtekenGelukkig komt het niet heel vaak voor, maar een enkele keer krijgt een kind te horen dat hij of zij MS heeft. Hoe is dat dan, als je zelf MS hebt en nog naar school gaat? Moet je medicijnen gebruiken en is de ziekte eigenlijk erfelijk? Dit en meer lees je hier.

Chloë verteltChloë is 17 jaar en heeft een heel normaal leven. Tot eind 2011: ze krijgt rare lichamelijke klachten. Een jaar later hoorde ze, na veel onderzoeken en onzekerheid, dat ze MS heeft. Lees hier haar verhalen.

Jongeren met MSOp dit moment zijn er in Nederland tussen de 20 en 30 jongeren onder 18 jaar die MS hebben. Een exact aantal geven is lastig, omdat er elk jaar nieuwe jongeren bij komen en omdat de patiënten op een gegeven moment 18 worden. Hier lees je informatie voor of over Jongeren met MS.

Omschrijving

Op MSkidsweb.nl besteden we speciale aandacht aan kinderen met MS. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die de ziekte hebben. Ook voor jongeren vind je hier speciale informatie. Via de links op deze pagina ga je in een nieuw venster direct door naar de informatie op MSkidsweb.nl.

MSkidsweb, dé website voor kids over MS

Ongeveer 17.000 mensen in Nederland hebben MS. Slechts een klein deel van hen is 16 jaar of jonger wanneer zij de diagnose krijgen. Het gebeurt dus niet vaak dat een kind hoort dat hij of zij deze ziekte heeft. Omdat het maar weinig voorkomt bij kinderen, denken artsen niet snel aan MS. Daarnaast willen zij graag 100% zeker zijn voordat ze een kind deze ernstige diagnose geven.