Wetenschap

MS Onderzoek in Nederland
De artikelenserie: ‘MS Onderzoek in Nederland’ begon in het voorjaar van 2007. Inmiddels bevat deze serie meer dan 40 interviews van Raymond Timmermans met grote namen uit het MS-veld.

Hersenen
Interviews met hersenwetenschappers zoals Dick Swaab, Jeroen Geurts en Hanneke Hulst en meer informatie over de Hersenstichting en het belang van hersen-donoren.

Uitleg over (MS)-onderzoek
Een driedelige serie over Het mysterie van de witte stof, een artikel over myeline en een artikel over de vier fasen van onderzoek.

Erfelijkheid en/of omgeving
Multipele sclerose en de rol van DNA. De vraag ‘is multiple sclerose erfelijk’ is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Een tussenstand van de vorderingen op het terrein van de kennis over erfelijkheid bij MS.

Zwangerschap en menopauze
Waarom krijgen vrouwen vaker MS? Spelen hormonen daarbij een rol? Verergeren de symptomen tijdens de menstruatie? Kunnen medicijnen de mogelijkheid om zwanger te worden beïnvloeden? Deze en andere vragen worden in een aantal artikelen beantwoord.

ECTRIMS
Artikelen uit binnen- en buitenland of interviews met deskundigen vanuit ECTRIMS, ’s werelds grootste organisatie toegewijd aan het begrijpen en de behandeling van MS. Elk jaar organiseren ze een congres waar ‘alle’ MS wetenschappers uit de hele wereld naar toe komen.