MS en zwangerschap

Multiple sclerose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Daarnaast wordt de ziekte veelal vastgesteld tussen de leeftijd van 20 en 40 jaar. In deze levensfase spelen veel thema’s waaronder het vormen van een stabiele relatie en het eventueel starten van een gezin.

Maar welke invloed heeft een eventuele zwangerschap op MS? Hoe zit het met medicatie tijdens een zwangerschap? En kan borstvoeding gegeven worden? Al deze vragen en meer komen op vrouwen af die MS hebben en daarnaast een duidelijke zwangerschapswens.

Via een PDF en een video, gemaakt en verstrekt door MS Zorg Nederland, krijg je antwoorden op de vragen die je ongetwijfeld hebt. Vragen zoals:
Waar moet ik aan denken als ik zwanger wil worden?
Welke invloed heeft een zwangerschap op MS?
Hoe gaat het in de eerste maanden na de bevalling?

Lees hier bij MS zorg Nederland het PDF ‘Multiple sclerose en zwangerschap’.

Bekijk hieronder de video van MS Zorg Nederland:

Wat is MS Zorg Nederland?

MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief logo MS Zorg Nederlandbetrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken.

Missie

De missie van MS Zorg Nederland is het realiseren van de meest optimale zorg denkbaar voor alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.

Klik terug naar de overzichtspagina over MS en zwangerschap en MS & menopauze voor meer artikelen over deze onderwerpen.

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *