homesitemapcontactA+

Blogs

Nel op ‘weg’
Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Ze is alleenstaand en moeder van volwassen kinderen. Ze is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren. Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft Nel tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over te schrijven.

Emma
De wil om te schrijven was er al veel langer.Blog emma Toen bij Emma in 2015 onverwacht de diagnose MS werd gesteld, bracht haar dit veel onzekerheid. Maar juist die onzekerheid geeft haar de kracht om het schrijven in de praktijk te brengen. In haar blog beschrijft Emma hoe de MS ruimte in haar leven inneemt en hoe ze ruimte aan de MS probeert te geven.

Geert Jan
Geert Jan (1970) is vader van Susanna (’99) en Rosa (’01).fp-dagboek-geertjan Hij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs als in ’99 SPMS wordt vastgesteld. Nu is hij arbeidsongeschikt en woont hij in een fokuswoning. Ondanks fysieke achteruitgang is hij mentaal gegroeid en sterker dan ooit. Geert Jan schrijft met kinbesturing en spraakherkenning en geniet ervan.

Anouk
Anouk is sinds 2004 samen met René.Blog Anouk René heeft secundair progressieve MS. Deze diagnose werd heel plotseling gesteld, in januari 2011. Er is veel veranderd in hun leven door die MS. Anouk werkt als als maatschappelijk werker in Noord-Brabant, doet daarnaast vrijwilligerswerk en vindt het heerlijk om met vriendinnen bij te kletsen of een kroegje in te duiken.

Marijn fp-dagboek-marijn
Marijn (1985) kan serieus zijn maar is ook een grappenmaker.
En hij heeft MS. Als afgestudeerd journalist probeert hij duidelijke verhalen te vertellen over zijn  belevingen. Ter lering ende vermaak. Daarnaast schrijft Marijn ook voor ons online magazine MSzien én doet hij aan stand-up comedy.

Gisèle
fp-dagboek-gisele Een fascinatie voor taal, een brede interesse en een vleugje cynisme zijn de ingrediënten van de blogs van Gisèle (1984). Deelnemen aan het TREFAMS-onderzoek, sportief bezig zijn tot aan het gebruik van medicijnen; alles wat ze onderweg tegenkomt, kan onderwerp van haar blogs zijn. Lees je mee in haar zoektocht?

Liva Blog Liva
In 2015 werd bij Liva RRMS vastgesteld. Sindsdien schrijft ze over de mores, de mokers en het moois van het leven. Haar leven met MS. Liva woont in het hoge Noorden, studeerde kunstgeschiedenis, koos voor een totaal ander carrière pad en staat nu voor een nieuwe tweesprong. Leeft samen met haar grote liefde D.

Floris
fp-blog-floris Sinds 2013 is het duidelijk dat de partner van Floris MS heeft. Na haar eerste ‘echte’ MS aanval in juni 2015, voelde Floris enorm de behoefte om te schrijven over ‘haar’ ziekte en wat MS (en medicatie) allemaal doet met haar én hem. Ervaringen, meningen en pure gevoelens zijn de rode draad van zijn verhalen.

Ilonafp-dagboek-ilona
Ilona begon als Vlinder haar Dagboek van een Partner. Mede door de positieve reacties op haar dagboek besloot ze door te gaan onder haar eigen naam. Ilona is getrouwd met John en samen hebben zij twee kinderen. Ilona is jarenlang host van de mailgroep @partnersvan@msweb.nl geweest.