homesitemapcontactA+

Blog Emma

“Roofbouw”

“Roofbouw”

Blog Emma: Regelmatig wordt er geschreven over de (mogelijke) invloed van stress op MS. Maar in hoeverre heeft stress dan bijgedragen aan het ontstaan van MS? Heb ik dan zulke enorme stressvolle situaties doorstaan? Of beter gezegd overleefd?
Lees meer
  • 27-10-2017
“Het Leven Gaat Over Rozen”

“Het leven gaat over rozen”

Ik sta op een stapel stenen naast de schutting en kijk naar boven. Boven mij hangen twee lange uitgelopen takken van de rozenstruiken. Aan het einde een bundel prachtige rozen. Sommige vol in de bloei en anderen nog vol van belofte.
Lees meer
  • 29-09-2017
Hokjes

Hokjes

Niet alleen anderen denken in hokjes. Ik ook. Zo dacht ik vanochtend nog heel anders over mijn lijf dan nu. Vanochtend stond ik vrolijk en enthousiast op het station op mijn vriendin te wachten. Ik had met de fiets naar het station kunnen gaan, want ik voelde me op dat moment 'gezond'.
Lees meer
  • 01-09-2017
Weglopen

Weglopen

We zitten intussen al drie kwartier te wachten op onze broodjes. De drankjes raken op. Het restaurant heeft zijn charme verloren. Wat er van de buitenkant zo gezellig uit zag, oogt nu kil en koud.
Lees meer
  • 04-08-2017
Inruilen Graag

Inruilen Graag

“Kan ik dat falende lijf ook inruilen? Het zit namelijk zo, dat centrale zenuwstelsel, dat val ik onbewust zelf aan… Althans, dat is één van de vele verklaringen...."
Lees meer
  • 07-07-2017
Wankel Evenwicht

Wankel evenwicht

Wat ik vandaag kan, kan ik misschien morgen niet. Niet lopen. Niet concentreren. De neiging om dan vandaag zoveel mogelijk te lopen en te concentreren is sterk.
Lees meer
  • 09-06-2017
Plat Leggen

Plat leggen

En dan is daar de volgende schub. Niet onverwacht, maar zeker wel ongewenst. Pijn die met naalden door mijn hoofd trekt. Nooit geweten dat je op die manier zoveel pijn kon hebben.
Lees meer
  • 12-05-2017
Ongehoorzaam

Ongehoorzaam

Sinds bekend is dat ik ziek ben, heb ik vaak het advies gekregen het rustiger aan te doen. Minder te doen. Minder te willen doen. Maar waarom eigenlijk? Wat is er mis met inspanning? Wat doen? Die ziekte haalt me toch wel onderuit.
Lees meer
  • 14-04-2017
Blog Emma: Mijn Waakvlam

Blog Emma: Mijn waakvlam

Als student sprak ik in de winter tegen mijn gaskachel. Een kleine ronde potkachel midden in de woonkamer. De kachel was oranje, het oranje zoals ze dat een halve eeuw geleden mooi vonden. Compleet met een deksel waar je een theepot op kon zetten. Luxe van voor de tijd van waterkokers.
Lees meer
  • 17-03-2017