homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Ezel

Ezel

Wat was dit onnozel van mij! Overigens zou een bestempeling tot ezel dan weer niet rechtsgeldig zijn. Hoewel dit, in deze context, behoorlijk paradoxaal klinkt. Maar volgens het gezegde stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen. Ik wel!
Lees meer
  • 22-09-2017
Bewijs

Bewijs

Een eyeopener wil ik het niet noemen, maar ik verbaas me over de gemakzucht waarmee sommige mensen ‘afstand nemen’ van overbodige materialen. Toch was ook ditmaal de irritatie er niet minder om.
Lees meer
  • 08-09-2017
Voetstappen

Voetstappen

Wanneer ik naar een concert ga, is het belangrijk om van te voren te finetunen met degene die meegaat. Eenmaal binnen is het veel kabaal, dus zullen wij elkaar zonder verbale communicatie wel goed moeten begrijpen.
Lees meer
  • 25-08-2017
Beperking

Beperking

Ik ben bij een vergadering van een werkgroep van de Stichting Toegankelijk Zwolle. Zij streeft naar een toegankelijke samenleving waarin iedereen, al dan niet met een beperking, volwaardig kan meedoen. Ook Zwolle heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan.
Lees meer
  • 11-08-2017
Wilskracht

Wilskracht

Met alle respect, ik word al moe als ik er naar kijk, als iemand puur natuur uit eigen beweging zijn rolstoel voortbeweegt. Enige ervaring met dit segment binnen de rolstoelerij heb ik zelf niet. Moet ik daar blij om zijn?
Lees meer
  • 28-07-2017
Elvis

Elvis

Waarschijnlijk staat het dakraam open, of het geluid van buiten heeft meer decibel dan de dakisolatie aankan. In ieder geval dringt vanaf de overkant van de straat Elvis mijn kamer binnen.
Lees meer
  • 14-07-2017
Optreden

Optreden

De zaal zit vol, ongeveer 100 mensen vermoed ik. Zo’n drie meter daarachter en anderhalve meter hoger zit ik. De zogenaamde kuil waarin het podium zich bevindt en de stoelen staan opgesteld, kan alleen met een trap bereikt worden. Jammer, maar helaas!
Lees meer
  • 30-06-2017
Koud

Koud

Zojuist ben ik wakker geworden en ik heb het koud. Rillingen trekken door mijn hele lichaam dus dat is overduidelijk de reden voor deze slaaponderbreking. De ervaring leert mij dat in een dergelijk geval mijn gedachten als eerste moeten uitgaan naar mijn voeten.
Lees meer
  • 16-06-2017
Blog: Stoned

Blog: Stoned

″Nee, nog nooit! Ooit wel eens spacecake gegeten, maar dat deed mij niets, geloof ik. Jij wel dan?″ Aan degene die mij op dat moment zorg verleent, mijn urinezak leegt, heb ik zojuist gevraagd of zij wel eens stoned is geweest.
Lees meer
  • 02-06-2017
Blog Geert Jan: Wirwar

Blog Geert Jan: Wirwar

Die avond, bij het naar huis gaan, manoeuvreerde ik naar de achterdeur. Via de voordeur was geen optie. Zelfs mijzelf verbazend bleven de onlangs geschilderde muren en deurposten en de meubels schadevrij, geloof ik, hoop ik.
Lees meer
  • 19-05-2017