homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Twijfel

Twijfel

Het was op 1 april dat mijn rolstoel ook al van nieuwe accu’s was voorzien. Alleen al gelet op die datum had ik enige voorzichtigheid moeten incalculeren. Eind juli, twee weken voor mijn jaarlijkse zeilweek, vond ik de accu’s te snel leeg raken. En dat al na 3,5 maand!
Lees meer
  • 12-01-2018
Logica

Logica

Geert-Jan over de 'paarse krokodil'... "Het ging om een taxiritje wat ik wilde boeken, maar wat niet lukte. Niet vanwege een slechte telefoonverbinding of gebrek aan taxi’s of personeel. Echter de computer van de telefoniste kon mijn aanvraag niet verwerken."
Lees meer
  • 27-12-2017
Alarm

Alarm

Toen ik november 2009 ging verhuizen naar waar ik nu woon, vond ik het maar niks en behoorlijk overdreven. Het liefst wilde ik een hulpverlener die ik in mijn meterkast kon huisvesten. Die alleen kwam wanneer ik dat wilde en daarna weer zo gauw mogelijk verdween.
Lees meer
  • 15-12-2017
Eenvoud

Eenvoud

Ik ben onderweg met Pieter, een kennis van mij. Met enige regelmaat eet ik bij hem thuis. Mirjam, zijn vrouw, ken ik nog van de Pabo, begin jaren ‘90. Zijn grote hobby is vogelen. Noem hem gerust een expert, zeer bevlogen.
Lees meer
  • 01-12-2017
Wens

Wens

′Ik zou je willen vragen het eens een keer met mij te wagen, maar ik weet niet hoe. Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe, hij weet niet hoe.′ Benny Nijman galmt door mijn hoofd. Er zijn ergere dingen, maar graag zie ik dit stoppen.
Lees meer
  • 15-11-2017
Boetedoening

Boetedoening

Mocht ik eerder nog de indruk hebben gewekt braaf en onschuldig te zijn, met als bewijs dat ik zonder morren een Verklaring Omtrent Het Gedrag kreeg toegestuurd, nu moet ik toch met de billen bloot.
Lees meer
  • 03-11-2017
Genuanceerd

Genuanceerd

Als een vriend dit zou vragen, dan was mijn antwoord: ″Mwàh, stelletje lapzwansen…. ″ Maar het was de regionale krant, die dit vroeg. Dus ik wilde iets genuanceerder uit de hoek komen...
Lees meer
  • 18-10-2017
Begrip

Begrip

Of ik mij ooit verheven heb gevoeld boven hen die ’slechts’ slachtoffer waren van een tijdelijke influenza? Nee, echt niet! Griep was in mijn ogen te overzien, bijna verwaarloosbaar. Met een redelijke stelligheid kan ik dat ook tegenspreken. Absoluut! Hoewel?
Lees meer
  • 06-10-2017
Ezel

Ezel

Wat was dit onnozel van mij! Overigens zou een bestempeling tot ezel dan weer niet rechtsgeldig zijn. Hoewel dit, in deze context, behoorlijk paradoxaal klinkt. Maar volgens het gezegde stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen. Ik wel!
Lees meer
  • 22-09-2017
Bewijs

Bewijs

Een eyeopener wil ik het niet noemen, maar ik verbaas me over de gemakzucht waarmee sommige mensen ‘afstand nemen’ van overbodige materialen. Toch was ook ditmaal de irritatie er niet minder om.
Lees meer
  • 08-09-2017