homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Wens

Wens

′Ik zou je willen vragen het eens een keer met mij te wagen, maar ik weet niet hoe. Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe, hij weet niet hoe.′ Benny Nijman galmt door mijn hoofd. Er zijn ergere dingen, maar graag zie ik dit stoppen.
Lees meer
  • 15-11-2017
Boetedoening

Boetedoening

Mocht ik eerder nog de indruk hebben gewekt braaf en onschuldig te zijn, met als bewijs dat ik zonder morren een Verklaring Omtrent Het Gedrag kreeg toegestuurd, nu moet ik toch met de billen bloot.
Lees meer
  • 03-11-2017
Genuanceerd

Genuanceerd

Als een vriend dit zou vragen, dan was mijn antwoord: ″Mwàh, stelletje lapzwansen…. ″ Maar het was de regionale krant, die dit vroeg. Dus ik wilde iets genuanceerder uit de hoek komen...
Lees meer
  • 18-10-2017
Begrip

Begrip

Of ik mij ooit verheven heb gevoeld boven hen die ’slechts’ slachtoffer waren van een tijdelijke influenza? Nee, echt niet! Griep was in mijn ogen te overzien, bijna verwaarloosbaar. Met een redelijke stelligheid kan ik dat ook tegenspreken. Absoluut! Hoewel?
Lees meer
  • 06-10-2017
Ezel

Ezel

Wat was dit onnozel van mij! Overigens zou een bestempeling tot ezel dan weer niet rechtsgeldig zijn. Hoewel dit, in deze context, behoorlijk paradoxaal klinkt. Maar volgens het gezegde stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen. Ik wel!
Lees meer
  • 22-09-2017
Bewijs

Bewijs

Een eyeopener wil ik het niet noemen, maar ik verbaas me over de gemakzucht waarmee sommige mensen ‘afstand nemen’ van overbodige materialen. Toch was ook ditmaal de irritatie er niet minder om.
Lees meer
  • 08-09-2017
Voetstappen

Voetstappen

Wanneer ik naar een concert ga, is het belangrijk om van te voren te finetunen met degene die meegaat. Eenmaal binnen is het veel kabaal, dus zullen wij elkaar zonder verbale communicatie wel goed moeten begrijpen.
Lees meer
  • 25-08-2017
Beperking

Beperking

Ik ben bij een vergadering van een werkgroep van de Stichting Toegankelijk Zwolle. Zij streeft naar een toegankelijke samenleving waarin iedereen, al dan niet met een beperking, volwaardig kan meedoen. Ook Zwolle heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan.
Lees meer
  • 11-08-2017
Wilskracht

Wilskracht

Met alle respect, ik word al moe als ik er naar kijk, als iemand puur natuur uit eigen beweging zijn rolstoel voortbeweegt. Enige ervaring met dit segment binnen de rolstoelerij heb ik zelf niet. Moet ik daar blij om zijn?
Lees meer
  • 28-07-2017
Elvis

Elvis

Waarschijnlijk staat het dakraam open, of het geluid van buiten heeft meer decibel dan de dakisolatie aankan. In ieder geval dringt vanaf de overkant van de straat Elvis mijn kamer binnen.
Lees meer
  • 14-07-2017