homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Blog Geert Jan: Later

Blog Geert Jan: Later

Natuurlijk weet ik donders goed hoe onvoorspelbaar MS is. Dat bepaalde functies, die het nu nog wel doen, er opeens mee kunnen ophouden. En een glazen bol heb ik helaas, of juist gelukkig, niet.
Lees meer
  • 21-04-2017
Foto

Foto

″Doe je voorzichtig?″ Vanuit de woonkamer wordt het Geert nog eens op het hart gedrukt dat naar buiten gaan niet zonder risico is. Op de stoep voor het huis kijkt de papa zijn kinderen nog eens indringend aan. ″Goed bij mij blijven hoor!″
Lees meer
  • 07-04-2017
Blaas

Blaas

Of ik ook ziek kon worden. Een vraag van deze strekking werd mij destijds door mijn jongste dochter gesteld. Ondertussen is dat drie jaren geleden, maar ik zal ’m nooit vergeten.
Lees meer
  • 24-03-2017
Hoes

Hoes

Vandaag is er een invalkracht, want Ton is ziek. Sneu voor hem, jammer voor mij. Hij weet precies wat hij moet doen, ik heb aan drie woorden genoeg. De vrouw die hem komt vervangen ken ik niet. Een dergelijke middag kost mij extra energie, stiekem baal ik.
Lees meer
  • 10-03-2017
Balen

Balen

Regeren is vooruitzien, dus een half uur geleden vroeg ik al om ADL-hulp. Ik zou immers graag voorzien van een gepoetst gebit naar buiten gaan en ook graag een jas aan hebben. Maar op dat moment ben ik helaas niet de enige hulpbehoevende onder mijn concullega’s bij Fokus.
Lees meer
  • 24-02-2017
Waan

Waan

Er zat overduidelijk geen voetbaltalent in mijn genen. Dat werd volgens mij iedere training en wedstrijd duidelijk. Waarom ik mijzelf dan bleef kwellen? Goeie vraag!
Lees meer
  • 10-02-2017
Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Op de automatische piloot het leven leiden, dat lukt niemand. Toch? Het leven zit immers vol met afspraken, verplichtingen, maar ook mogelijkheden. In ieder geval bij mij. De agenda is trouwens ook niet voor niets uitgevonden.
Lees meer
  • 27-01-2017
Hyper

Hyper

Op het moment dat de zaallichten doofden, hing er nog niets in de lucht wat voorspelde dat ik tweeënhalf uur later zwaar gefrustreerd zou raken en de radertjes in mijn hoofd het niveau van Jochem’s hyperactiviteit benaderden.
Lees meer
  • 13-01-2017
Gluren

Gluren

Vorig jaar is er in mijn onderbuik een gaatje gemaakt, aan de andere kant van mijn blaas. Deze drastische handeling was nodig om een zogenaamde SP-katheter te plaatsen. Dit om een herhaling van een blaasontsteking, waar ik kennelijk nogal gevoelig voor ben, te voorkomen.
Lees meer
  • 16-12-2016
Einde

Einde

Onlangs werd ik erop gewezen hoe mensen om mij heen mijn ziekteverloop hebben beleefd. Tijdens een bezoek aan een vriend bracht hij mij even tot zwijgen en slikken. Hij begon over zes jaar geleden, over een feestje omdat ik veertig werd.
Lees meer
  • 02-12-2016