homesitemapcontactA+

Blog Geert Jan

Elvis

Elvis

Waarschijnlijk staat het dakraam open, of het geluid van buiten heeft meer decibel dan de dakisolatie aankan. In ieder geval dringt vanaf de overkant van de straat Elvis mijn kamer binnen.
Lees meer
  • 14-07-2017
Optreden

Optreden

De zaal zit vol, ongeveer 100 mensen vermoed ik. Zo’n drie meter daarachter en anderhalve meter hoger zit ik. De zogenaamde kuil waarin het podium zich bevindt en de stoelen staan opgesteld, kan alleen met een trap bereikt worden. Jammer, maar helaas!
Lees meer
  • 30-06-2017
Koud

Koud

Zojuist ben ik wakker geworden en ik heb het koud. Rillingen trekken door mijn hele lichaam dus dat is overduidelijk de reden voor deze slaaponderbreking. De ervaring leert mij dat in een dergelijk geval mijn gedachten als eerste moeten uitgaan naar mijn voeten.
Lees meer
  • 16-06-2017
Blog: Stoned

Blog: Stoned

″Nee, nog nooit! Ooit wel eens spacecake gegeten, maar dat deed mij niets, geloof ik. Jij wel dan?″ Aan degene die mij op dat moment zorg verleent, mijn urinezak leegt, heb ik zojuist gevraagd of zij wel eens stoned is geweest.
Lees meer
  • 02-06-2017
Blog Geert Jan: Wirwar

Blog Geert Jan: Wirwar

Die avond, bij het naar huis gaan, manoeuvreerde ik naar de achterdeur. Via de voordeur was geen optie. Zelfs mijzelf verbazend bleven de onlangs geschilderde muren en deurposten en de meubels schadevrij, geloof ik, hoop ik.
Lees meer
  • 19-05-2017
Jeuk

Jeuk

Onlangs neigde ik op een zondagmiddag naar verveling, ook al komt dat woord officieus niet bij mij voor. Ik heb eigenlijk altijd wel wat te doen en anders zorg ik daar wel voor. Naar buiten toe, draag ik mijzelf op.
Lees meer
  • 05-05-2017
Blog Geert Jan: Later

Blog Geert Jan: Later

Natuurlijk weet ik donders goed hoe onvoorspelbaar MS is. Dat bepaalde functies, die het nu nog wel doen, er opeens mee kunnen ophouden. En een glazen bol heb ik helaas, of juist gelukkig, niet.
Lees meer
  • 21-04-2017
Foto

Foto

″Doe je voorzichtig?″ Vanuit de woonkamer wordt het Geert nog eens op het hart gedrukt dat naar buiten gaan niet zonder risico is. Op de stoep voor het huis kijkt de papa zijn kinderen nog eens indringend aan. ″Goed bij mij blijven hoor!″
Lees meer
  • 07-04-2017
Blaas

Blaas

Of ik ook ziek kon worden. Een vraag van deze strekking werd mij destijds door mijn jongste dochter gesteld. Ondertussen is dat drie jaren geleden, maar ik zal ’m nooit vergeten.
Lees meer
  • 24-03-2017
Hoes

Hoes

Vandaag is er een invalkracht, want Ton is ziek. Sneu voor hem, jammer voor mij. Hij weet precies wat hij moet doen, ik heb aan drie woorden genoeg. De vrouw die hem komt vervangen ken ik niet. Een dergelijke middag kost mij extra energie, stiekem baal ik.
Lees meer
  • 10-03-2017